Ateliere creative pentru dezvoltarea personalității copiilor, la Biblioteca Judeţeană “G. T. Kirileanu”

Secția de carte pentru copii și Ludotecă “Ion Creangă” a Bibliotecii Judeţene  “G. T. Kirileanu” își anunță micii cititori că, în conformitate cu reglementările legale, va desfășura, în perioada 3 – 14 iulie, un inventar de verificare a gestiunii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În acest context, pe perioada desfășurării inventarului, secția își va întrerupe activitatea de împrumut la domiciliu, înregistrându-se doar operațiunile de restituire a publicațiilor de către cititori.

Așadar, în perioada imediat următoare, cititorii fideli pot consulta publicațiile dorite la Sala de lectură, ori le pot  împrumuta de la cele două Filiale de cartier (“Vasile Conta” din Mărăței și “Dumitru Almaș” din Dărmănești), informații referitoare la publicațiile existente și repartiția lor în rețeaua secțiilor și filialelor bibliotecii putând fi obținute fie direct la compartimentele ce desfășoară activități cu publicul, fie prin consultarea catalogului on-line de pe site-ul www.bibgtkneamt.ro.

Pentru a compensa această mică întrerupere a activității curente, dar și ca să continue tradiția ultimilor ani, biblioteca organizează în perioada 4 iulie – 24 august o nouă ediție a Bibliotecii de vacanță – o formulă atractivă de petrecere a timpului liber. În cadrul acestui program se desfășoară, pe parcursul lunilor iulie și august acţiuni informativ-recreative pentru dezvoltarea personalităţii la vârste mici, în scopul formării unor atitudini şi deprinderi de lucru în echipă, în spiritul responsabilităţii şi toleranţei, prin activităţi de învăţare prin joc.

Activităţile sunt organizate zilnic, de marți până joi, între orele 10.00-13.00, durata unui pachet complet de „bibliotecă de vacanţă” fiind de 2 săptămâni. Atelierele incluse în program au în vedere să acopere o tematică diversă (cluburi de lectură, ateliere-dezbatere: ştiinţă şi cunoaştere, cultură şi civilizaţie europeană, drepturile copilului, atelier de rostire poetică, teatru de umbre, atelier de meșteșuguri tradiționale, desen și culoare, umor și joc în limbi străine, ateliere handmade/origami și quilling, jocuri logice şi distractive, educaţie rutieră şi civică) astfel încât să răspundă celor mai variate gusturi şi curiozităţi ale copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 6 şi 13 ani.

Sunt disponibile 20 de locuri pentru o perioadă de 2 săptămâni, pentru fiecare din cele două grupe de vârstă (6 – 9 ani şi 10 – 13 ani), iar înscrierile se fac la Secţia de carte pentru copii & Ludotecă „Ion Creangă” a Bibliotecii Judeţene Neamţ, în intervalul orar 9.00 – 17.00, în limita locurilor disponibile.

“Biblioteca de vacanță” – ediția 2017 oferăși o extensie a programului său și în cea mai nouă filială a Bibliotecii Județene – cea din cartierul “Speranța”, unde activitățile se vor derula în ultima săptămână din luna iulie și în ultima săptămână din luna august, cu aceleași ateliere care sunt programate la sediul central, tot în zilele de marți, miercuri și joi și în același interval orar.

Întregul program se va desfășura cu sprijinul voluntarilor bibliotecii și cu cel al unora din partenerii săi tradiționali, precum IPJ Neamț, CJRAE Neamț, Book Rangers Club.

PUBLICITATE