Asfaltări și reparații capitale pentru mai multe străzi din Piatra Neamț în 2016


Unul dintre principalele obiective care se regăsesc pe „Agenda 2016” a primarului Dragoș Chitic îl reprezintă asfaltarea străzilor din Piatra-Neamț. În această primăvară, imediat ce vremea o va permite vor începe lucrările de 11143385_848542068545206_8997435845728822995_nasfaltare a bd. Nicolae Dăscălescu (ieșirea spre Bacău ), a străzilor Mihai Eminescu și Mihai Viteazu (zona Orion) cât și modernizarea a 6 km de străzi nemodernizate din zonele Gara Veche, Sărata, Vânători, Dărmănești și Ciritei.
Conform planului de modernizare în 4 ani în Piatra-Neamț nu vor mai exista străzi neasfaltate.
Având în vedere numeroasele sesizări venite de la conducătorii auto, s-a renunțat deja la 2 limitatoare de viteză (la ieșirea spre Bacău) și se analizează posibilitatea de a renunța la cel puțin încă 2, prin înlocuirea acestora cu mijloace moderne de semnalizare a trecerilor de pietoni și de monitorizare a traficului auto.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

10392493_829026377163442_886063010492226396_n„O altă măsură va fi menținerea străzilor și aleilor pietonale în condiții bune de trafic. Eu cred că anul trecut a demonstrat că avem capacitatea și interesul să facem acest lucru și mă bucur să constat că ieșim din iarnă cu străzile în condiții destul de bune. E adevărat că a fost și o iarnă ușoară dar ne-am preocupat în toamnă ca să pregătim străzile pentru sezonul rece.
O investiție care continuă ceea ce am spus și anul trecut. Vom asfalta aproximativ 6 km de străzi care nu au avut niciodată asfalt. Avem la începutul acestui an 23 km de străzi în această situație. În acest ritm vom reuși așa cum am mai spus ca în maxim 4 ani de zile, în Piatra Neamț să nu mai existe străzi neasfaltate. Sunt niște priorități în baza cărora se stabilesc străzile care urmează să fie asfaltate. Vorbim despre străzile mai intens circulate, cu o densitate mai mare a populației sau străzi care reprezintă accese spre obiective importante. Anul acesta ne-am propus să finalizăm cartierul Gara Veche, toate străzile de acolo vor avea asfalt pe parcursul acestui an, Strada Verii din cartierul Sarata, în cartierul 10429215_824408887625191_8878579117682275783_nVânători au mai rămas câteva străzi care trebuie asfaltate, străzi din Dărmănești, în principal zonele adiacente străzii Cetatea Neamțului, respectiv ieșirea spre Târgu Neamț și ce a mai rămas din zona Ciritei, unde au mai rămas câteva bucăți de străzi neasfaltate. Mai pot fi incluse și altele, pe măsură ce vom identifica necesități și solicitări în acest sens.
Totodată, în paralel, la fel ca și anul trecut vom executa reparații capitale ale străzilor pe care se impune acest lucru prin frezare și turnare de covor asfaltic continuu. Și aici am în vedere doar câteva exemple, dar lista va fi suplimentată. Strada Mihail Eminescu (tronsonul cuprins de la sensul giratoriu de la Hotel Ceahlău și sensul giratoriu de la Muzeul de Istorie) și strada Mihai Viteazu (în zona Orion). Lista va fi mai lungă dar la momentul respectiv vom veni cu detalii pentru că în acest moment este o analiză de specialiștii din cadrul Publiserv.
O altă investiție importantă va fi realizarea de reparații capitale la benzile 1 de mers de pe strada Gen. Nicolae Dăscălescu, pe ambele sensuri, un tronson de drum uneori criticat, oricum, sesizat de foarte multe ori în principal de către participanții la trafic. Avem în vedere și pentru strada fermelor reparații majore pe banda pe care s-au executat lucrări de canalizare de către ApaServ.” a declarat primarul Dragoș Chitic

PUBLICITATE