AȘA NU! Ce nu s-a văzut la Sărbătoarea Curții Domnești din Piatra Neamț


Prima Sărbătoare a Curții Domnești a fost un eveniment care s-a bucurat de un real succes, participând mii de pietreni dar din păcate acest festival a avut și o pată neagră fiind umbrit de campania cu puternic caracter electoral pe care au pus-o în practică mai mulți susținători ai candidatului PSD, Liviu Harbuz.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ascascEchipa acestuia se plimba cu segway-uri (biciclete electrice cu auto-echilibru) printre miile de pietreni veniți la manifestație, având stegulețe și tricouri menite să atragă atenția asupra numele candidatului Liviu Harbuz și a unui proiect ecologic. Dincolo de reacția oamenilor vizibil deranjați, ferindu-se de acești tineri care se plimbau cu segway-urile printre ei, momentul a depăși orice bun simț atunci când ostentativ au intrat în atenția camerelor de filmat și a spectatorilor, așezându-se în spatele celor care țineau cuvântarea și a scenei unde se desfășurau activitățile.

Mai mult de atât, situația a devenit tensionată, organizatorii au încercat să le atragă atenția, s-au spus cuvinte mai puțin frumoase, primarul s-a retras tocmai pentru a nu participa la acest circ iar evenimentul s-a transformat într-o situație jenantă.

Un lucru este cert: campania electorală nici nu a început, iar agresivitatea și situațiile neplăcute sunt la ordinea zilei. Se pare ca vom fi martorii unui gen de campanie electorală care poate depăși regulile impuse atât de lege, dar mai ales de bun-simț. Rămâne de văzut cum se vor reflecta astfel de „evenimente” de campanie și în ce fel vor fi ele acceptate și apreciate de populație.

PUBLICITATE