APIN: Conferința „România în primul război mondial – istorie şi geopolitică” – 22 septembrie

ASOCIAŢIA PROFESORILOR DE ISTORIE DIN NEAMŢ, implementează proiectul „Memoria identitară în județul Neamț  – cercetare istorică asupra războiului de întregire”, proiect finanţat din fonduri publice, alocate  pentru activităţi nonprofit de interes general, acordate de Consiliul Judeţean Neamţ pe domeniul proiecte culturale/ creare de evenimente.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Proiectul este implementat de Asociația Profesorilor de Istorie din Neamţ în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ, în perioada iunie-noiembrie 2017 şi beneficiază de o finanţare totală de 16.750 lei, din care 14.740 lei sumă asigurată de Consiliul Judeţean Neamţ şi o cofinanţare asigurată de APIN în valoare de 2.010 lei.

Eveniment: Conferința „România în primul război mondial – istorie şi geopolitică”
22 SEPTEMBRIE 2017, ORA 14,00
SALA DE FESTIVITĂŢI CALISTRAT HOGAŞ A CONSILIULUI JUDEŢEAN NEAMŢ

Centenar 1917-2017

Program eveniment:

 

  1. Susținerea conferințelor pe tema „România în primul război mondial – istorie şi geopolitică”.
  2. Simpozionul județean „Neamţul în războiul de întregire naţională – memorie şi istorie”, cu participarea profesorilor autori ai volumului colectiv de istorie locală, lansarea volumului colectiv de istorie locală:Neamţul în războiul de întregire națională – memorie şi istorie”, ediție îngrijită de echipa de proiect, pe baza articolelor de cercetare a istoriei locale și lansarea ”Jurnalului de război 1916-1919. Sergent Dumitru Platon”, ediție îngrijită de prof.dr. Mihai Lostun.
  3. Premierea elevilor autori/coautori articole pentru volumul colectiv Neamţul în războiul de întregire națională – memorie şi istorie”

 

Adresăm mulțumiri autorilor de articole de istorie locală, apreciem și prețuim munca de cercetare depusă în slujba memoriei identitare a județului Neamț.

PUBLICITATE