Apel la nemțeni pentru a vota un proiect cu copii instituţionalizaţi talentaţi.

Nemţenii sunt solicitaţi de către Consiliul Judeţean Neamţ să acorde un vot cu care ar veni în sprijinul copiilor talentaţi la pictură şi sculptură din centrele de plasament Elena Doamna și Ion Creangă din Piatra Neamț, cooptaţi în proiectul „Marea Familie“. Site-ul care trebuie accesat pentru acordarea votului este taraluiandrei.ro

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Proiectul a fost inițiat de Consiliul Județean Neamț și depus spre finanțare în cadrul programului „Idei pentru țara lui Andrei“, derulat de OMV Petrom în parteneriat cu Fundaţia PACT. Prin el se încurajează iniţiativele sustenabile ale comunităţilor din întreaga Românie. Proiectul a trecut etapa preselecțiilor, iar de pe 3 decembrie poate fi votat, în funcție de numărul de voturi urmând a se decide proiectele ce vor câștiga finanțare.

Proiectul «Marea Familie» are scopul asigurării oportunităţii de exprimare prin mijloace artistice – pictură şi sculptură – a copiilor instituţionalizaţi sau proveniţi din cadrul şcolilor generale din municipiul Piatra Neamţ, cu aptitudini artistice. Artele pot fi considerate un instrument eficient de comunicare, altul decât cel verbal, motiv pentru care, pentru un impact puternic al proiectului, grupul ţintă va fi format din 100 de copii recrutaţi atât de la Centrele Elena Doamna şi Ion Creangă din Piatra Neamţ, cât şi din şcolile gimnaziale din municipiul Piatra Neamţ. Asigurându-le accesul direct la mijloace artistice şi la cultură contribuim la dezvoltarea lor personală şi la încurajarea relaţionării interumane – dorim să le arătăm că şi ei sunt importanţi pentru societate, şi dacă vor face un minim efort vor scăpa de eticheta «copil abandonat»“, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Constantin Iacoban, în nota de fundamentare a proiectului care a fost votat de către toţi consilierii judeţeni.

Perioada de votare se va încheia pe 18 decembrie, iar rezultatele votului vor fi anunţate două zile mai târziu.

PUBLICITATE