„Anumite instituții media nu-și doresc ca romașcanii să se bucure de animalele din Parcul Roman”


Anumite instituții media nu-și doresc ca romașcanii să se bucure de animalele din Parcul Roman, a declarat primarul Lucian Micu în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc astăzi, 25 ianuarie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Întrebat de situația parcului, după decesul cerbului lopătar (vezi articolul – AICI), primarul a declarat că în urma sesizărilor trimise de anumite instituții media, rezultatele nu sunt dezastruase și că rezolvarea ar fi autorizarea parcului ca Grădină Zoologică. Cel mai probabil, făcând referire la articolul Cerbul de la Roman a murit într-un parc zoo… NEAUTORIZAT! La Roman liniște totală!

„Decesul acelui cerb ne-a afectat și pe noi însă eu cred că anumite instituții media, nu de la noi din oraș, din păcate ci din cu totul altă parte, nu-și dorește (sic!) ca la Roman să ne bucurăm cu toții de a mai vedea, ceea ce mai rar vezi, eventual o căprioară sau un cerb lopătar. 

Au pornit o serie de sesizări către toate instituțiile abilitate. Rezultatele controlului nu au fost atât de dezastruoase pe cât se așteptau unii, în sensul în care s-a interpretat că mai având și acele rațe și lebede, nu putem discuta de o expoziție temporară ci ar trebui să ne autorizăm ca Grădină Zoologică.

Această autorizare presupune, pe lângă o serie de costuri și anumite condiții pe care trebuie să le îndeplinim.

Era o oază în care puteai vedea animale. Cu siguranță, mă voi zbate ca animalele să rămână la Roman și în funcție de măsurile care se impun, vom vedea ce soluții vom găsi.” – a declarat primarul Lucian Micu

Pentru a rezolva problema animalelor din Parcul Roman, primăria va trebui să inițieze o procedură de autorizare ca Grădină Goologică.

„În acest moment avem un aviz de expoziție temporară. Urmează în perioada următoare să demarăm procedurile pentru obținerea autorizației. Asta nu înseamnă că vom închide accesul sau vom îndepărta aceste animale, ci vom demara toate procedurile necesare pentru obținerea autorizației de mediu” – a mai spus primarul municipiului Roman

D.M.B.
PUBLICITATE