ANM: Prognoza meteo pe două săptămâni. Cum va fi VREMEA până pe 24 iunie

Valorile termice vor depăşi frecvent 30 de grade Celsius pe durata următoarelor două săptămâni, dar, în acelaşi timp, probabilitatea pentru averse se va menţine ridicată pe tot parcursul intervalului, mai ales în cursul orelor după-amiezii, relevă prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă în perioada 11 – 24 iunie, dată luni publicităţii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL  11 – 24 iunie 2018

MOLDOVA

Majoritatea zilelor din intervalul de referință vor fi caracterizate de o vreme călduroasă, fiind estimate temperaturi maxime, în medie regională, de 27…32 de grade, valori mai ridicate urmând a se înregistra în zilele de 13, 14 și 15 iunie și cu probabilitate mare și între 20 și 22 iunie. Minimele termice vor fi în medie de 14…18 grade. Ploile vor fi în continuare asociate instabilității atmosferice, astfel că se vor semnala doar cu caracter local, în orele după-amiezelor, și cu probabilitate mai mare în perioada 14-16 iunie.
Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat de grindină

LA MUNTE

Variațiile termice de la o zi la alta vor fi în general nesemnificative, vremea mai caldă decât normal fiind predominantă; astfel, maximele vor fi de 19…24 de grade, iar minimele de 9…13 grade, în medie. Ploile vor fi prezente în aproape fiecare zi, după-amiaza, în majoritatea masivelor, iar local pot fi torențiale.
Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat de grindină, iar probabilitatea ca fenomenele să se semnaleze pe spații mai extinse și să fie mai intense va fi mai ridicată în perioada 13-15 iunie.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE