ANM: Cod galben de vânt puternic, ploi, lapoviţă şi ninsoare în județul Neamț

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică, 1 aprilie, două Coduri galbene și o informare meteo de intensificări ale vântului, ploi moderate cantitativ, lapoviță și ninsoare, până luni seară

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 01 aprilie, ora 15 – 01 aprilie, ora 21
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ploi moderate cantitativ în nord-vest și local la munte, lapoviță și ninsoare în zona montană înaltă;

      În intervalul menționat, local în  Banat, Crișana, Transilvania, Oltenia și Maramureș vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 45…55 km/h și temporar 60…65 km/h. La munte, la peste 1500 m altitudine, rafalele vor depăși 80…100 km/h.
      Va ploua în regiunile nord-vestice, unde vor continua să se acumuleze cantități de apă de 10…15 l/mp, precum și la munte. Excepție va face zona montană înaltă, unde precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare și se va depune strat nou de zăpadă.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 01 aprilie, ora 15 – 02 aprilie, ora 21
Fenomene vizate: intensificări temporare ale vântului;

      În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Munteniei și Dobrogei, iar în noaptea de duminică spre luni (01/02 aprilie) și pe parcursul zilei de luni (02 aprilie) local și în Oltenia și Transilvania, vor fi intensificări temporare ale vântului cu viteze de peste 45…55 km/h.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 01 aprilie, ora 21 – 02 aprilie, ora 21
Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului;

      În intervalul menționat, în cea mai mare parte a zonei de munte,  vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 55…65 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m rafalele vor depăși 80…100 km/h, unde în cursul nopții de duminică spre luni (01/02 aprilie) temporar va ninge.

PUBLICITATE