ANM a actualizat Codul portocaliu și pe cel galben de vânt și ninsori

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat astăzi (30 octombrie) avertizările Cod portocaliu de vânt puternic și ninsori pentru zonele de munte și pe cel galben de vânt puternic și disconfort termic pentru majoritatea regiunilor, acestea fiind valabile până la ora 18:00, față de ora 23:00 anunțată anterior. Tot astăzi, ANM a emis un nou cod galben, pentru zona de munte, până marți, ora 12:00

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ACTUALIZARE
AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

 COD GALBEN

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, disconfort termic;
Interval de valabilitate: 30 octombrie, ora 09:30 – 30 octombrie, ora 18:00

     În intervalul menționat, vântul va continua să prezinte intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze la rafală în general între 55 și 65 km/h, iar îndeosebi în sud-vestul, centrul și nord-estul țării, local peste 75 km/h.
    Procesul de răcire a vremii va continua, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzației de rece.
      Notă: Unele intensificări ale vântului se vor semnala în orele amiezii și în regiunile vestice. În Maramureș și Transilvania, trecător și pe arii restrânse vor fi precipitații slabe, mixte.

  COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: vânt tare, ninsori viscolite, strat de zăpadă;
Interval de valabilitate: 30 octombrie, ora 09:30 – 30 octombrie, ora 18:00

     În cursul zilei de luni (30 octombrie), la munte vântul va sufla tare, rafalele vor depăși 70…80 km/h, iar pe crestele Carpaților Orientali și Carpaților Meridionali 100…120 km/h. Local va continua să ningă viscolit, vizibilitatea va scădea temporar sub 50 m și se va depune strat de zăpadă.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

 COD GALBEN

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, transport de zăpadă la munte
Interval de valabilitate: 30 octombrie, ora 18:00 – 31 octombrie, ora 12:00

       În intervalul menționat, vântul va continua să prezinte intensificări la munte, unde viteza la rafală va mai depăși temporar 65…70 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură, rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.
Intensificări ale vântului cu viteze de peste 55…60 km/h și local 70 km/h vor fi şi în nordul Moldovei.
       Notă: vremea va deveni rece în toate regiunile, astfel încât temperaturile minime vor fi negative, în noaptea de luni spre marți (30/31 octombrie), în jumătatea de nord a țării, iar în noaptea de marți spre miercuri (31 octombrie/01 noiembrie) în toate regiunile.

 

PUBLICITATE