Angajată a Spitalului Județean Neamț, sancționată pentru refuzul de a da informații publice

Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț a emis astăzi, 26 aprilie un comunicat de presă prin care anunță sancționarea unui angajat al spitalului în urma unui incident din data de 23 aprilie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform comunicatului, un angajat din cadrul secției ORL (dna. B.M) a refuzat să ofere informații interes public (numele medicului de garda de pe specialitatea ORL).

„Urmare a unui incident din data de 23.04.2017, constând în refuzul unui angajat al Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț de a comunica telefonic numele medicului de gardă de pe specialitatea ORL, managementul SJUPN a luat următoarele măsuri:

  1. S-a comunicat tuturor secțiilor și compartimentelor spitalului că numele medicilor de gardă din specialitățile care asigură continuitatea activității spitalicești din ziua respectivă sunt informații publice, pot fi solicitate atât de pacienți cât și de aparținători, iar personalul spitalului este obligat să răspunfă acestor solicitări
  2. Angajata SJUPN, dna. B.M., din cadrul secției ORL a fost sancționată disciplinar de managementul spitalului pentru provocarea acestui incident” – se arată în comunicat
PUBLICITATE