Andrei Istrățescu reprezintă din nou România. Marele maestru de șah trăiește la Piatra-Neamț

Marele maestru de șah Andrei Istrățescu reprezintă din nou România, după ce a jucat mulți ani pentru culorile steagului francez, a precizat miercuri, pentru AGERPRES, Vladimir Danilov, secretarul general al federației române de specialitate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„El joacă acum pentru România și trăiește la Piatra-Neamț. Nu va putea însă reprezenta România la competițiile mari cum sunt campionatele europene, mondiale, olimpiade. Pentru a putea juca, federația trebuie să plătească o sumă de 5.000 euro, mult pentru noi, puțin pentru alții. Dacă nu se plătesc acești bani, el va putea juca la aceste mari turnee abia din februarie 2019”, a spus în continuare oficialul FR Șah – notează aceeași sursă citată

Andrei Istrățescu, în vârstă de 41 de ani, a fost campion european de juniori sub 16 ani în 1991, iar apoi a fost, timp de un deceniu, liderul echipei de seniori a Romaniei, pentru care a jucat la șapte olimpiade de șah între 1992 și 2006. Este alături de Liviu Dieter Nisipeanu unul dintre cei mai dotați jucători români ai generației sale. A reușind de-a lungul carierei multe rezultate excepționale obținând victorii la nume mari precum fostul campion mondial Anatoli Karpov.

sursa: Agerpres

PUBLICITATE