Andrei Ignat – Lupta împotriva interlopilor, un obiectiv al programului de campanie


COMUNICAT DE PRESĂ

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Miercuri seara, în sala Milenium a Hotelului Central a avut loc prima dezbatere publică a programului independentului Andrei Ignat pentru Piatra Neamț, în cadrul campaniei „Împreună, construim viitorul Pietrei”.

„Eu am convingerea că programul cel mai bun pentru viitorul Pietrei este acela pregătit împreună c5u oamenii care trăiesc în oraş şi care iubesc oraşul. Pentru că Piatra Neamţ nu înseamnă străzi, clădiri sau spaţii verzi, ci oamenii care trăiesc aici”, le-a spus Andrei Ignat celor 162 de pietreni prezenți la dezbatere.
Andrei Ignat le-a prezentat cetățenilor cele cinci puncte ale programului său (relansarea economică a orașului prin înființarea de parcuri industriale orientate cu prioritate către IT și software, scăderea prețului apei prin reducerea cheltuielilor aberante ale Apaserv și prin contorizarea individuală a consumatorilor, schimbarea comportamentului primăriei față de cetățeni prin consultare permanentă, prin eliminarea nepotismului și a mafiei transpartinice din administrație, dezvoltarea zonelor de periferie ale Pietrei, precum și lupta împotriva interlopilor și a micilor infractori). La rândul lor, cetățenii au comentat soluțiile lui Andrei Ignat, le-au amendat, și-au exprimat opiniile proprii referitoare la modul în care orașul trebuie administrat, și-au spus păsurile și nevoile. În finalul dezbaterii, programul lui Andrei Ignat a fost supus votului cetățenilor. S-au exprimat 156 de voturi: 138 pentru program și 18 împotrivă. Atât cei care au votat pentru, cât și cei de opinie contrară și-au motivat opțiunea prin concluzii scrise pe buletinul de vot.

„Eu îndrăznesc să supun judecăţii oamenilor programul meu pentru Piatra Neamţ. Pietrenii decid dacă acest program merită să fie susţinut printr-o candidatură independentă la primărie. Vom continua această serie de dezbateri deschise tuturor pietrenilor, vom ține cont de observațiile lor și, dacă vom constata că programul se bucură de susținerea oamenilor, vom merge cu el la primărie”, a spus independentul Andrei Ignat.

Andrei Ignat a fost exclus în luna ianuarie din PNL fără ca liderii județeni ai acestui partid să precizeze exact motivele pentru care au luat această decizie. Un posibil motiv real al supărării conducerii PNL Neamț ar fi acela că Ignat a denunțat mereu complicitățile transpartinice din primăria Piatra Neamț și a atacat public „băieții de mingi ai lui Pinalti”. Din luna septembrie 2015, împreună cu oamenii care îl susțin, din PNL și din afara lui, Andrei Ignat desfășoară o campanie de consultare publică a pietrenilor intitulată „Împreună, construim viitorul Pietrei”, prin care identifică cele mai bune soluții pentru oraș, precum și problemele edilitare cu care oamenii se confruntă.

Piatra Neamț

                                                                                                                        18 februarie 2016

PUBLICITATE