Ancheta DNA în Neamț vizează activități de jocuri de noroc. Peste 2000 de „păcănele” fără licență și fără autorizație

Conform comunicatului DNA, din cele 71 locații la care se efectuează percheziții,  situate în județele: Suceava, Botoșani, Iași și Neamț, 2 sunt sediile unor instituții publice – Comunicatul DNA

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cele două instituţii publice percheziţionate de procurorii DNA sunt Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi sediul Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc – Serviciul Teritorial Nord Est  Suceava , amplasat în municipiul Suceava.

Potrivit Agerpres, ancheta ar viza activități de jocuri de noroc și pariuri, care ar fi fost desfășurate sub protecția unor funcționari publici din cadrul acestor instituții. Activitățile erau derulate de importanți oameni de afaceri din Botoșani, prin societăți care aveau puncte de lucru în cele patru județe, marea majoritate a aparatelor fiind amplasate în locații din mediul rural.

Administratorii societăților ar fi pus la punct un mecanism de fraudare a bugetului de stat prin utilizarea unor aparate de tip „slot-machine” fără licență și fără autorizație de exploatare. Cele peste două mii de aparate erau amplasate în circa 400 de puncte de lucru, iar pentru ascunderea provenienței ilicite a câștigurilor, aparatele aveau seriile de identificare și softurile unora licențiate.

Sursele au mai precizat că activitățile ilegale erau cunoscute și protejate de funcționari din cadrul Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc — Serviciul teritorial nord-est Suceava, care primeau în schimb diverse sume de bani, direct sau prin intermediari. De asemenea, oamenii de afaceri erau sprijiniți de unii funcționari publici prin anunțarea controalelor care ar fi urmat să aibă loc la firmele lor.

PUBLICITATE