ANCBP Neamț îi atenționează pe polițiști să se implice în combaterea braconajului


20160625_061838În urma acțiunii desfășurată pe lacul de acumulare Izvorul Muntelui începând de vineri seara, cu ora 21:00 și până sâmbătă, la ora 13:00, inspectorii ANCBP și paznicii de vânătoare ai AVPS Lupul Cenușiu au constatat numeroase nereguli.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

S-au găsit un număr de 12 plase de pescuit comercial cu dimensiuni diferite de tip monofilament și fir textil cu ochiuri ce variau între 1.8 și 5 cm, cu o lungime totală de peste 1.1 km(1130m). S-a acționat pe raza a 8 localități atâta terestru cât și pe apă. Peștele captiv a fost eliberat în habitatul natural.

În ultima perioadă ANCBP Neamț și AVPS LUPUL CENUȘIU se confruntă cu tot mai multe probleme în acțiunile de control și monitorizare. Din păcate, autoritățile locale competente, în cauză Poliția TF, nu sunt la curent cu evenimentele petrecute în ultimele luni pe lacul de acumulare și de tot braconajul piscicol desfășurat de diferite persoane. Ținem să precizam că braconajul piscicol este o infracțiune și nu o contravenție. Așteptăm pe viitor o implicare mai serioasă a Poliției TF în aceste acțiuni într-un mod real și nu unul la nivel declarativ.

Comunicat ANCBP NEAMT

PUBLICITATE