ANAF vrea să înființeze un magazin online pentru vânzarea produselor confiscate


Fiscul va scoate la vânzare pe Internet, la preţuri mai mici chiar şi cu 50% decât cele de pe piaţă, diferite produse confiscate de-a lungul timpului, precum haine, încălţăminte, electrocasnice sau chiar maşini.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ANAF îşi deschide magazin online. Fiscul scoate la vânzare sute de tone de mărfuri confiscate de la diverşi oameni de afaceri care au încălcat legea. De la produse cosmetice şi jucării, până la maşini şi electrocasnice, toate aceste mărfuri îşi aşteaptă cumpărătorii. Preţurile produselor vor fi mai mici chiar şi cu 50% decât cele de pe piaţă.

Este vorba despre zeci de maşini, dube şi camioane care aşteaptă să fie scoase la licitaţie. Cea mai scumpă maşină confiscată de ANAF este un Lamborghini Gallardo, care pe piaţă costă peste 100 de mii de euro, iar acum aşteaptă evaluarea inspectorilor. În schimb un Maserati Quattroporte aşteaptă să fie vândut pentru 14 mii de euro, în timp ce un Jaguar XKR ar urma să fie vândut cu 11 mii.

Cu toate acestea, puţini sunt cei care sunt la curent cu oferta.
„Nu ne descurcăm pre bine cu vânzarea, am primit deja o oferta de soluție de magazin online gratis, pe care acum îl rulăm și îl umplem încet, încet cu produse. Avem depozitele pline, iar magazinele noastre sunt prost pozitionate si nu reusesc sa vanda cat confiscam” este explicatia presedintelui ANAF

În prezent, Agenția Națională de Administrare Fiscală vinde, în magazinele sale din țară, produse diverse, de la camere video, care pot fi achiziționate cu 4.400 lei bucata, până la chiloți pentru care prețul este 3 lei/bucată, conform datelor instituției.
Potrivit ANAF, valorificarea bunurilor confiscate sau intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului se realizează în temeiul O.G. nr. 14/2007 pentru reglementarea modului și a condițiilor de valorificare a bunurilor confiscate sau intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului, precum și a Normelor metodologice de aplicare a O.G. nr. 14/2007, aprobate prin H.G. nr. 731/2007.

Activitatea de valorificare a bunurilor confiscate sau intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului cuprinde declararea bunurilor confiscate sau intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului de către deținători—organelor de valorificare, evaluarea de către o comisie de evaluare, valorificarea efectivă sau atribuirea cu titlu gratuit sau distrugerea sau restituirea.

Valorificarea se face utilizând una dintre următoarele metode: licitație publică, vânzare directă de la locul de depozitare sau de deținere, în regim de consignație, magazine proprii ale organelor de valorificare, burse de mărfuri. – notează Agerpres

D.M.B.
PUBLICITATE