Amplu exerciţiu de intervenție în caz de accident rutier (28 septembrie)

Amplu exerciţiu al forţelor de intervenţie pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă. Simularea a vizat reacţia după producerea unui grav accident rutier.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În ziua de 28 septembrie, ora 19:30, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „PETRODAVA” al judetului Neamt a desfăşurat un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren: Intervenție la un accident rutier în comuna Gârcina (pe primul pod după Primărie)

Conform exercițiului, este vorba despre un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. Cele două mașini au căzut de pe un pod într-o prăpastie și au rezultat 3 victime.

COMUNICAT ISU NEAMȚ:
Joi, 28.09.2017, la ora 19:30, Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ a executat un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren în comuna Gârcina. Scenariu exerciţiului a presupus un accident rutier, în urma căruia cele două autoturisme implicate au căzut în albia unui pârâu, la mai bine de şase metri adâncime, şi în care au rămas încarcerate trei victime. Pentru a rezolva situaţia tactică, au fost implicaţi 16 subofiţeri din cadrul subunităţii şi doi voluntari, cu o autospecială de descarcerare, o ambulanţă SMURD şi trei autospeciale cu multiple funcţiuni (descarcerare, prim ajutor şi stingere a incendiilor). Salvatorii au fost nevoiţi, suplimentar acţiunilor specifice descarcerării, să asigure deplasarea până la autoturisme (atât a personalului, cât şi a accesoriilor) şi evacuarea persoanelor dercarcerate (manechine de antrenament) folosind accesorii de alpinism. Pentru complexitatea acţiunii, partea opusă a podului faţă de locul pentru exerciţiu a fost considerată incaccesibilă. Scopul activităţii au constat în antrenamentul salvatorilor pentru executarea misiunilor de descarcerare în condiţii de mare complexitate – acces greu către autoturismele afectate în condiţii de noapte.

PUBLICITATE