Amenzi și material lemnos confiscat după o razie a polițiștilor în comuna Tarcău

În ziua de 22 iunie a.c., polițiști din cadrul Biroul Județean de Poliție Transporturi Neamț în cooperare cu polițiști din cadrul I.P.J. Neamț – Biroul Delicte Silvice și reprezentanți ai Ocolului Silvic Brateș Neamț, sub coordonarea ofițerilor din cadrul Direcției de Poliție Transporturi și Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași, au efectuat un control pe raza Com. Tarcău, jud. Neamț, fiind vizate două zone unde se desfășurau operațiuni comerciale cu material lemnos fără respectarea dispozițiilor legale incidente în materie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii au identificat un spațiu destinat depozitării materialului lemnos în zona stației C.F. Tarcău, ce aparține unei societăți comerciale, fără a fi împrejmuit corespunzător.

Polițiștii au dispus sancționarea contravențională a administratorului societății în cauză cu amendă în valoare de 5.000 lei. De asemenea a fost identificată o societate comercială care deținea un spațiu destinat depozitării materialului lemnos în zona limitrofă căii ferate din Com. Tarcău, jud. Neamț, iar în urma verificării stocului scriptic și faptic, a rezultat o diferență de 39,59 mc material lemnos pentru care nu au fost prezentate acte de proveniență.

Administratorul societății a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei și s-a dispus măsura complementară de confiscare a cantității de 39,59 mc material lemnos, ce a fost predată Ocolului Silvic Bicaz – Neamț.

PUBLICITATE