Alianța PSD-PMP-ALDE, o nouă ispravă la Piatra-Neamț


De la legea grațierii și amnistiei de la București, până la Hotărârea de Consiliu Local Piatra-Neamț prin care își pun oameni de partid la toate societățile primăriei, nu a durat decât 24 de ore.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Alianța PSD+PMP+ALDE a reușit să facă istorie la Piatra-Neamț

Inițial, anunțase cea mai URGENTĂ ședință a Consiliului Local Piatra-Neamț din ultimii ani, pentru a modifica o hotărâre prin care să-și „plaseze oamenii” în consiliile de administrație ale societăților (vezi articolul – AICI).

Ei bine, situația a fost cu atât mai urgentă cu cât nu au mai avut răbdare până duminică, iar în timpul unei ședințe „de îndată” de astăzi (19 ianuarie), au introdus pe ordinea de zi un proiect care să permită să-și pună oamenii de partid în toate societățile Consiliului Local.

Avem specialiști în resurse umane în Consiliul Local

Pe lângă faptul că nu există nicio urgență, proiectul PSD-PMP-ALDE conține o eroare din start: în locul specialiștilor care trebuiau să analizeze dosarele viitorilor membri în consiliile de administrație, alianța din jurul PSD a propus 3 consilieri locali – Victor Marghidan (PSD), Luminița Vîrlan (PSD) și Cristian Tihenea (ALDE).

Doar că acești consilieri ar trebui să fie specialiști în resurse umane, iar contestarea acestui proiect la Instituția Prefectului îi va pune într-o încurcătură pe cei de mai sus.

Cine conduce „rețeaua” de societăți a Consiliului Local Piatra-Neamț?

Deși PSD anunță cu titlu de glorie că în sfârșit a scăpat societățile Consiliului Local de sub „ocupație” liberală și că „redau prietenilor pietrenilor controlul asupra societăților”, haideți să vedem care e adevărul.

Cu o singură excepție, a Tatianei Ciucanu de la SC Salubritas, celelalte societăți ale Consiliului Local sunt conduse de PSD și PMP sau sunt aflate în insolvență:
SC Locativ – director Janel Iosub, activist, membru, candidat PSD
SC Publiserv – director Niță Adrian, apropiat și susținut de PSD
SC Parking – director Moroșanu Ionuț – activist PMP
SC Urban și SC Perla Invest – societăți aflate în insolvență și sub administrator special

În loc de concluzie:
Printre consilierii care trebuie să analizeze dosarele viitorilor membri în consiliile de administrație se află și Victor Marghidan, cunoscut pentru celebra afirmație: „Nu trebuie să beneficieze pietrenii în detrimentul unei societăți a Consiliului Local!”
(24 noiembrie 2016 – referindu-se la societatea Parking)

D.M.B.
PUBLICITATE