Alianța PSD-PMP-ALDE a lăsat CN Petru Rareș și LPS fără banii promiși


Așa cum am promis, continuăm seria cu „isprăvile” consilierilor PSD-PMP-ALDE din Consiliul Local Piatra-Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe 20 ianuarie, consilierii din Comisia de parteneriate publice (comisie din care fac parte si consilierii din PSD & Co.), au aprobat (și semnat) un proiect în care:
1. Colegiul Național „Petru Rareș” să beneficieze de sprijin financiar pentru organizarea Congresului național de informatică aplicată precum și participarea la concursul național de robotică.
2. Liceul cu program Sportiv Piatra Neamț să primească bugetul solicitat pentru competițiile sportive prevăzute pentru anul 2017

Ei bine, la ședința de Consiliu Local din 26 ianuarie, alianța PSD-PMP-ALDE a votat împotriva acestui proiect.

În urmă cu câteva zile, aveam plăcerea să va anunț că am avizat proiecte care sprijineau elevii Colegiul Național Petru Rareș pentru participarea la concursuri naționale. La fel pentru LPS Piatra Neamț, un buget de 20.000 lei pentru competițiile sportive precum și desfășurarea a doua meciuri amicale Romania – Moldova, solicitare venită de la Federația Română de Fotbal.
Astăzi însă, toate aceste proiecte au fost respinse de către alianța PSDPMP-ALDE.  Această alianță toxică pentru orașul Piatra Neamț a demonstrat încă odată că nu este interesată să sprijine copiii care participă la concursuri naționale sau mișcarea sportivă din oraș. Întrebați-i de GRAȚIERE și AMNISTIE…aia e prioritatea lor. – a fost reacția consilierului PNL, Romel Bîrjoveanu

La 2 zile după ședința din Consiliul Local, PSD a avut o primă reacție la votul dat, motivând că: „data la care a fost emisă dispoziția de convocare nu existau înregistrate la Primaria Piatra -Neamt documentele care trebuie sa stea la baza proiectului de hotărâre. Acestea au fost înregistrate o zi mai târziu, pe 20 ianuarie și nici măcar atunci nu au fost aduse la cunoștința consilierilor locali.”

Nu comentăm motivul pentru care au dat acest vot negativ unor proiecte care veneau în sprijinul celor două unități de învățământ dar le putem aminti consilierilor PSD-PMP-ALDE că într-o ședință anterioară, au introdus un proiect pe ordinea de zi… chiar în timpul ședinței. (vezi articolul – AICI)

„Haideți să ne uităm la argumentele penibile sau cu tente mincinoase, în sensul că n-au avut un proiect cu 5 zile înainte cum spune legea, în condițiile în care cu 6 zile înainte, consilierii locali care faceau parte din comisia care avizează proiectele și-au dat avizul și semnătura”, a declarat primarul Dragoș Chitic imediat după ședință, arătând și lista cu semnăturilor consilierilor.

Vezi și Municipiul Piatra-Neamț, pus la o cheltuială inutilă de PSD-PMP-ALDE

D.M.B.
PUBLICITATE