ALDE a retras sprijinul politic vicepremierului și ministrului mediului, Daniel Constantin

Biroul Politic Central al Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) a decis retragerea sprijinului politic pentru copreședintele formațiunii, Daniel Constantin, vicepremier și ministru al Mediului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

De asemenea, ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Grațiela Gavrilescu, ar urma să preia funcția de ministru al Mediului, ocupată de Daniel Constantin. În locul ei, liderul grupului senatorial ALDE, Viorel Ilie, urmează să devină ministru pentru Relația cu Parlamentul

Hotararea de retragere a sprijinului vine in urma disputelor care au avut loc recent intre co-presedintii partidului, Daniel Constantin si Calin Popescu Tariceanu, existand voci care au cerut retragerea sprijinului politic pentru Constantin.

Daniel Constantin a declarat, la finalul ședinței în care i s-a retras sprijinul politic, că ”decizia nu are nicio legătură cu legalitatea”, arătând că nu se pot aplica sancțiuni unui președinte decât în Congres.

”Mergem înainte. Probabil că decizia de ani, nestatutară, va fi comunicată liderului PSD Liviu Dragnea și premierului Sorin Grindeanu. Mingea e în terenul lor. Nu regret nimic”, a spus Daniel Constantin. – pentru Antena 3

PUBLICITATE