ALDE Neamț a început protocolul cu PSD prin atacuri la aceștia


DSC_8361Deși ALDE și PSD tocmai au încheiat un protocol de colaborare, la Neamț, liderii ALDE nu au ezitat să-și atace colegii social-democrați. Protocolul dintre cele două partide prevede doar o colaborare și nu o alianță în sensul unor liste comune la alegerile locale din vară urmând a se încheia alianțe post-electorale acolo unde se pot face majorități cu PSD-ul. Prin acest protocol se garantează că ALDE nu va colabora și nu va face alianțe cu alte partide ca Partidul Național Liberal și Mișcarea Populară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Un prim atac asupra PSD-ului a venit în urma declarațiilor pe care președintele Consiliului Județean, Emilia Arcan, le-a avut zilele trecute, privind schimbarea directorului Spitalului Județean. Astfel, deputatul Cătălin Drăgușanu, într-o conferință de presă ce a avut loc ieri la noul sediu ALDE Neamț (situat în Piața Mihail Kogălniceanu nr. 3), a avut un apel către colegii social-democrați: „Jos mâinile de pe Spitalul Județean”
„Am văzut cu toții eforturile noii conduceri de la Consiliul Județean Neamț de a schimba managerul Spitalului Județean prin mijloace care mi se par incorecte. ALDE nu este de acord cu această practică de a schimba un manager de spital fără a face o evaluare temeinică a activității acestuia. Eu însă înclin să cred că aici este vorba despre o vendetă politică iar directorul spitalului trebuie să fie înlocuit pentru că nu răspunde unor comenzi politice. Pe această cale, fac un apel către PSD: –Jos mâinile de pe Spitalul Județean Neamț-.”

Un alt subiect, „legea defăimării”, inițiată de Liviu Dragnea și susținută de PSD l-a făcut pe Drăgușanu ca după ce a votat-o în comisia juridică să nu mai fie așa sigur că e o idee bună.
(citește și Cine este singurul parlamentar din Neamț care a aprobat legea defăimării?)
„Chiar dacă în comisia juridică, am văzut în acest proiect părțile lui bune… ulterior însă, văzând și reacția publică care pentru mine contează foarte mult pentru că eu acționez în primul rând cum îmi cere comunitatea, dacă acest proiect de lege nu se modifică și nu va căpăta o formă care să fie acceptată de către societatea civilă, de către ONG-uri, atunci eu mă voi opune acestui proiect de lege în camera deputaților.” a declarat Cătălin Drăgușanu

În final, deși Liviu Harbuz a fost propus candidatul PSD la fotoliul de primar al municipiului Piatra Neamț, ALDE a lansat o invitație ironică celor de la PSD:
„Îi respectăm ca pe niște parteneri, îi așteptăm cu drag, le așteptăm sprijinul, în a-l susține pe domnul Drăgușanu care este foarte bine plasat din punct de vedere al sondajelor”. – a fost mesajul pe care Ion Asaftei și Constantin Iacoban l-au transmis „colegilor de protocol” din PSD.

PUBLICITATE