Ajutoare de urgență pentru familiile victimelor accidentului de la Viișoara, în urma demersului prefectului Daniela Soroceanu

Guvernul a aprobat, joi (24 mai), acordarea de ajutoare în sumă de 674.600 lei pentru 170 de familii, printre care şi cele ale victimelor accidentului din 5 aprilie din judeţul Neamţ. Din cei 674.600 lei, cea mai mare sumă va ajunge în Neamț: 115.000 lei pentru 21 de familii care se află în situaţii de necesitate ori deosebite cauzate de incendii, accident rutier, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială, în vederea ameliorării situației socio-materiale, de locuit și de sănătate ale acestora.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

60.000 lei din suma totală este acordată pentru 6 familii din judeţul Neamţ ai căror membri au decedat în urma unui accident grav rutier produs în data de 5 aprilie 2018.

Familiile respective sunt familii foarte sărace, beneficiari de ajutor social și se află în extremă dificultate ca urmare a cheltuielilor pentru înmormântarea victimelor decedate, motiv pentru care se propune sprijinirea fiecărei familii în parte cu un ajutor de urgență în valoare de 10.000 lei, suma totală pentru cele 6 familii fiind de 60.000 lei. – notează Hotărârea de Guvern

Reamintim că pe 5 aprilie, nouă bărbaţi au decedat în urma unui grav accident rutier produs în localitatea Viişoara din judeţul Neamţ. Microbuzul, în care se aflau zece bărbaţi cu vârste între 17 şi 45, se deplasa pe DN 15, pe Podul de la Vaduri, de la Alba Iulia spre comuna Săvineşti, iar la un moment dat, după ce una dintre roţi s-a desprins, acesta a căzut de pe pod, în canalul de aducţiune. (vezi articolul – AICI)

După accident prefectul Daniela Soroceanu a mers acasă la toate familiile victimelor din Neamț și a făcut toate demersurile pentru ca familiile victimelor să primească diverse tipuri de facilități și compensații în astfel de situații. (vezi articolul – AICI)

PUBLICITATE