AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ! Cheltuieli incredibile ale societăților primăriei Piatra-Neamț

Unele societăți ale primăriei pârjolesc banul public fără nicio problemă, asta arată bugetele care tocmai au fost votate în Consiliul Local.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În cadrul unei conferințe de presă, consilierul PNL Romel Bîrjoveanu a prezentat o situație privind bugetele a trei societăți din subordinea primăriei, care cheltuie banul public după propriul plac.

Campioană desăvârșită este SC Publiserv SA, societatea care se ocupă de asfaltările din oraș.

Anul trecut, Publiserv a fost beneficiarul unui buget de 220 miliarde (lei vechi), adică aproape 5 milioane Euro. Despre cum s-au cheltuit acei bani, vom reveni cu un articol.

Pentru anul în curs, această societate vine cu cifre uluitoare, mai ales în ceea ce privește cheltuielile cu salariile directorilor. Nu mai puțin de 3,6 miliarde (lei vechi) se duc pe salariile conducerii, plus 1,2 miliarde (lei vechi) pe îndemnizația consiliului de administrație.

Deși calitatea serviciilor pe care societatea le oferă lasă de dorit în anumite situații, Publiserv beneficiază de prime și bonificații de 5 miliarde (lei vechi) precum și bonusuri de 3,3 miliarde (lei vechi).

Cheltuielile cu reclama sunt de 300 milioane (lei vechi) precum și protocol de 220 milioane (lei vechi).

Aici trebuie amintit că unicul client la societății Publiserv este doar Primăria Piatra Neamț.

Menționăm că societatea este condusă de Adrian Niță, susținut de PSD.

SC Parking SA este Singura societate a Consiliului Local care a venit cu propunere de buget pe minus (-820 milioane lei vechi).

Cheltuielile cu salariile directorului sunt 1,3 miliarde (lei vechi), sporuri, prime si bonificatii, 730 milioane (lei vechi), bonusuri 540 milioane (lei vechi).

Sigur că nu puteau lipsi cheltuielile cu protocolul și reclama, în valoare de 280 milioane (lei vechi).

Menționăm că societatea este condusă de Alin Moroșanu, membru PMP.

SC LocativServ SRL este o altă societate la care cheltuielile sunt la fel de mari, salariul directorului este de 1,3 miliarde (lei vechi), bonusuri de 2,2 miliarde (lei vechi) și tichete de vacanță de 650 milioane (lei vechi).

Nelipsitele cheltuieli de protocol și reclamă sunt în valoare de 144 milioane (lei vechi)

Menționăm că societatea este condusă de Jănel Iosub, membru PSD.

”După cum ați observat, am făcut câteva amendamente pentru reducerea acestor cheltuieli care evident că au fost respinse de majoritatea din jurul PSD pentru că trebuiau să-și protejeze directorii și consiliile de administrație puși de partid.

Nu are nimeni, nicio problemă ca o societate să-și acorde bonusuri, protocoale și reclamă, atat timp cat alearga dupa contracte pe piata privată. Dar din moment ce astepti sa primesti comanda de la primarie, cat de justificate sunt cheltuielile astea? Ca să nu mai vorbim de salariile directorilor. Vi se pare normal ca directorii societăților din subordinea CL să aibă salarii de două ori mai mari decât ale primarului?

Si apoi, nu putem înțelege cheltuielile cu protocolul, de sute de milioane pe an, atat timp cât Primăria are zero lei pentru așa ceva. Iar la primărie mai vin delegații guvernamentale, străine, etc. Discutăm deci despre cât este de oportun să angajezi asemenea cheltuieli”, a declarat consilierul PNL Romel Bîrjoveanu.

sursa foto: Facebook și Ziarpiatraneamt.ro
PUBLICITATE