Agresor reținut pentru 24 de ore, pentru încălcarea unui ordin de protecție


În ziua de 05.05.2016, polițiștii Secției de Poliție Rurală Crăcăoani împreună cu cei din cadrul Postului de Poliție Bălțătești au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 58 de ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea hotărârii judecătoreşti,violenţă în familie şi ameninţare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Acesta a fost depistat imediat după ce o femeie de 54 de ani l-a reclamat pentru faptul că la data de 05.05.2016,orele 16.00-16.30, a pătruns fără drept în curtea imobilului său pe timpul zilei, apropiindu-se la mai puțin de 20 de metri de persoana vătămată, încălcând astfel măsurile stabilite printr-un ordin de protecție emis de Judecătoria Tg.Neamț.

Totodată polițiștii au mai stabilit, din primele cercetări, că bărbatul ar fi agresat fizic persoana vătămată şi ar fi exercitat acte de ameninţare cu moartea, fapt pentru care este cercetat în stare de reținere.

În cursul zilei de astăzi bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Neamț cu propunerea luării unei măsuri preventive.

CERE AJUTOR
SUNĂ LA 112 !
Ce trebuie să facă o victimă a violenţei intrafamiliale dacă agresiunea a fost fizică:
– să sune la 112 şi să ceară sprijin dacă viaţa şi sănătatea îi sunt puse în pericol!
– să-şi îngrijească de urgenţă starea de sănătate deoarece vătămările suferite pot evolua neaşteptat şi se pot agrava rapid.
– să solicite consultul medico-legal şi eliberarea unui certificat constatator. Acesta se eliberează contra cost, contravaloarea acestuia recuperându-se ulterior, după câştigarea procesului.
– în cazul unei agresiuni sexuale, să nu-şi schimbe hainele şi să nu se spele, pentru a nu distruge probele necesare medicilor legişti.
– dacă este chemată poliţia la domiciliu pentru constatarea unei agresiuni şi obiectele sunt răvăşite, sunt pete de sânge, să nu se facă ordine deoarece poliţiştii trebuie să observe locul faptei aşa cum este.

Poliția Neamț

PUBLICITATE