Agenția Națională Antidrog, proiect pentru elevii Școlii Nr. 3 Piatra-Neamț

În perioada martie – mai 2017, Agenția Națională Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Neamț, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Neamț – Compartimentul de Evaluare și Promovare a Sănătății și Serviciul de Ambulanță Județean Neamț, implementează proiectul ‘Sănătate de nota 10’ – 2017, adresat celor 376 de elevi din clasele V – VIII ale școlii cu clasele I – VIII Nr. 3 Piatra Neamț. – se arată într-un comunicat ANA remis Agerpres.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În cadrul proiectului, vor fi susținute 52 de activități pentru toate clasele V-VIII (câte 4 pentru fiecare clasă) și încă 6 activități de informare cu privire la măsurile de prim ajutor doar pentru elevii din clasele VII — VIII.

Specialiștii implicați în derularea acestor activități vor urmări:
— dezvoltarea abilităților elevilor participanți în vederea adoptării unui stil de viață sănătos și a deciziilor corecte și responsabile în privința consumului de alcool și tutun;
— dezvoltarea abilităților de comunicare și de rezistență la presiunea anturajului;
— educarea elevilor cu privire la măsurile de prim ajutor.

În vederea informării părinților elevilor participanți la activitățile proiectului cu privire la importanța implicării active în prevenirea consumului de tutun și alcool, specialiștii implicați, cu sprijinul profesorilor diriginți, vor distribui ‘scrisori de informare’, care vor cuprinde și prezentarea serviciilor gratuite și confidențiale oferite comunității locale de către instituțiile implicate.

În cadrul proiectului, cu sprijinul profesorilor de educație fizică și sport, se va organiza un traseu de coordonare vizual-motric, pe care tinerii îl vor parcurge purtând ochelarii de simulare a stării de ebrietate (o alcoolemie între 0,8 și 1,5?), pentru a înțelege modalitatea în care alcoolul afectează percepția individului și a evidenția gradul ridicat de accidentare în astfel de situații. De asemenea, în vederea asigurării înțelegerii corecte a modului de acordare a măsurilor de prim ajutor, la finalul proiectului va fi organizat și un concurs adresat elevilor beneficiari, cu premii ce vor fi oferite de către Direcția de Sănătate Publică Neamț — Compartimentul de Evaluare și Promovarea Sănătății.

sursa: Agerpres

PUBLICITATE