Agenți de la Poliția Rutieră Piatra Neamț, trimiși în judecată de DNA pentru luare de mită

Procurorii DNA Bacău i-au trimis în judecată pe Constantin Neamțu și Gabriel Negoiță, la data faptelor agenți de poliție în cadrul Poliției Piatra Neamț – Biroul Rutier, pentru luare de mită în legătură cu neaplicarea sancțiunilor privind regimul circulației pe drumurile publice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

COMUNICAT DNA – postat astăzi, 9 iunie 2017

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

NEAMŢU CONSTANTIN și NEGOIŢĂ GABRIEL, la data faptelor agenți de poliţie în cadrul Poliției Piatra Neamț – Biroul Rutier, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită,

URSACHE GEORGE, PEPTANARIU MIHAI și ANTON PETRU, cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La data de 15 mai 2016, inculpații Neamţu Constantin și Negoiţă Gabriel, în exercitarea atribuțiilor de serviciu legate de constatarea și sancționarea contravențiilor la regimul circulației pe drumurile publice, au primit de la conducătorul auto Pavăl Ioan suma de 100 lei.
Acești bani au fost primiți de cei doi agenți de poliție pentru a nu constata și sancționa contravenţia privind neacordarea priorității la trecerea de pietoni, săvârșită de inculpatul Pavăl Ioan.
În perioada aprilie – mai 2016, inculpații Ursache George, Peptanariu Mihai și Anton Petru, în calitate de conducători auto, au remis unor agenți de poliție trimiși în judecată la data de 03 ianuarie 2017 (comunicat nr. 6 din 03 ianuarie 2017), sume cuprinse între 100 – 200 lei, pentru a nu fi sancționați în legătură cu săvârșirea unor contravenții la regimul circulației.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamț.

Procurorii anticorupție au disjuns cauza față de inculpatul Pavăl Ioan, în vederea încheierii cu acesta a unui acord de recunoaștere a vinovăției.

PUBLICITATE