Adrian Alui Gheorghe la Colocviul „Biblioteca și revistele culturale” de la Biblioteca Naţională a României


Asociația Ziariștilor Independenți din România (AZIR) şi Biblioteca Națională a României, organizează marți, 7 februarie 2017, ora 18, un colocviu cu tema „Biblioteca și revistele culturale. Revista Secolul 20 și artizanul ei, Dan Hăulică”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vor fi prezenţi, cu evocări și cuvinte referitoare la temă: Octavian Gordon, Andrei Ionescu, Ana Blandiana, Ion Pop, Alex Ștefănescu, Ruxandra Garofeanu, Adrian Alui Gheorghe, Tudor Zbârnea (Chișinău), Alexandrina Cernov (Cernăuți), Cassian Maria Spiridon, Cornel Ungureanu, Magda Cârneci, Ion Bogdan Lefter, Sorin Lavric, Florica Dimitrescu, Dinu Flămând, Ioana Diaconescu, Mircia Dumitrescu, Silvia Radu, Oliv Mircea, Ieromonah Dosoftei Dijmărescu, Alina Ledeanu, Lisandra Hăulică.
În program mai figurează o expoziție de pictură a maestrului Traian Cherecheș şi fragmente din filmul „Artistul și puterea”, documentar TVR, datorat regizorului Ion Cristodulo, realizat în urma expoziției cu același titlu – găzduită de Biblioteca Națională a României în 2012 și concepută de Ruxandra Garofeanu și Dan Hăulică. Organizator al evenimentului este doamna Teodora Stanciu, preşedinte al Asociaţiei Ziariştilor Independenţi din România, filiala românească a Asociaţiei Jurnaliştilor Europeni (AJE), cu sediul la Bruxelles.

„Cuvîntul meu, la această importantă manifestare, va face referire la influenţa revistei Secolul XX asupra literaturii române din ultimile decenii ale veacului trecut, la şansa pe care am avut-o de a beneficia de această fereastră spre universalitate datorată marelui cărturar care a fost Dan Hăulică. De asemenea, voi completa evocarea lui Dan  Hăulică, academician şi fost ambasador al României la UNESCO, cu cîteva  amănunte dintr-o relaţie directă, legată de participarea la Colocviile de la Putna, de o vizită în Neamţ şi de aprecierile la adresa revistei Conta, pe care o scoatem la Neamţ din anul 2010”. –  a declarat Adrian Alui Gheorghe

D.M.B.
PUBLICITATE