ADR Nord-Est vrea publicitate pe banii locuitorilor din Piatra-Neamț


ADR Nord Est a solicitat încheierea unui parteneriat cu municipiul Piatra-Neamț pentru organizarea Festivalului ”Picnic cu Scofeturi Românești”, perioada 27-28 august 2016 (conform adresei nr.20653/3.08. 2016)
Până aici, toate bune și frumoase dar, la o scurtă lectură a fișei evenimentului, apare o surpriză – ADR Nord-Est vrea să facă un festival pe banii Primăriei Piatra-Neamț. Nu mă refer la un parteneriat așa cum se obișnuiește la astfel de evenimente ci APROAPE TOT FESTIVALUL să fie suportat de Municipiul Piatra-Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cu ce ar trebui să participe Primăria Piatra-Neamț
CaptureÎn ce privește solicitarea parteneriatului, dedicat identificării, promovării și cunoașterii tradițiilor culinare specifice județului Neamț, ADR Nord-Est solicită ca responsabilitatea și contribuția financiară cu care ar trebui să participe Primăria Municipiului Piatra-Neamț să fie:

asigurarea unei locații adecvate desfășurării activităților pe raza municipiului Piatra-Neamț; (n.r. – Baza Hipică)
– eliberarea autorizațiilor necesare organizării evenimentului în aer liber / spațiu închis în caz de schimbare a locației;
sprijin logistic în amenajarea locației de desfășurare a activităților festivalului; (n.r. – scenă, sonorizare, lumini, corturi, mese, scaune, umbrele, decor de picnic)
– asigurarea serviciilor de curățenie, pază și ordine, prim ajutor, toalete ecologice
promovarea evenimentului prin mijloace de comunicare mass-media și în media socială online;
premii în bani acordate participanților în valoare estimată de 3.000 lei;
marketing și promovare (online, televiziune, radio) în valoare estimată de 10.000 lei;
acoperirea cheltuielilor de deplasare, cazare, masă, onorariu pentru membrii juriului (2 maeștri bucătari) estimate la suma de 5.000 lei;
reamenajare gazon Baza Hipică (post-eveniment): cheltuieli estimate în valoare de 7.000 lei;
– desemnarea unei persoane de contact, care să facă parte din echipa de organizare a festivalului;
– încheierea unui acord de parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, prin care vor fi stipulate resursele umane și financiare cu care Primăria Piatra-Neamț va contribui în calitate de partener, la organizarea acestui eveniment.

Ei bine, dacă asta trebuie să facă Primăria Piatra-Neamț, ca simplu partener, ne-am fi așteptat din partea ADR Nord-Est la un eveniment cum nu s-a mai întâlnit pe meleagurile nemțene, mai ales că alături de primărie, ca parteneri, sunt Consiliul Județean și Camera de Comerț.

Ei bine, contribuția ADR Nord-Est este următoarea:
ADR Nord-Est, în calitate de inițiator, va aloca, împreună cu Centrul Europe Direct Nord-Est, resurse umane și financiare pentru:
organizarea concursului gastronomic, a târgului de turism și a unei secțiuni din cadrul spectacolului de muzică;
atragerea juriului format din 3 bucătari profesioniști; (n.r. – suntem curioși ce resursă umană și  financiară se folosește în astfel de situații)
– acordarea premiilor în produse, candidaților și câștigătorilor;
promovarea imaginii festivalului; (n.r. – un fel de mediatizare?)
mediatizarea în presă a evenimentului (n.r. – păi nu s-a cerut Primăriei Piatra-Neamț mediatizarea în presă?!)

Într-un final, deși ADR Nord-Est a solicitat suma de 25.000 de lei, în ultima ședință de Consiliu Local a fost aprobată suma de 8.000 de lei. Restul sumei, probabil, așteptând să fie completat din sponsorizări.

Frumos, nu?

Dan Mihail B.
PUBLICITATE