Administratorul unei firme din Neamț, bănuit de evaziune fiscală

În cursul lunii octombrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică-BCDS, au efectuat un control la sediul unei persoane juridice din comuna Grumăzești, ce are ca obiect de activitate debitarea și comercializarea materialului lemnos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că, în perioada 23.04-17.09.2015, administratorul a primit în depozit circa 267 mc de material lemnos, esență brad, gorun și stejar, fără a avea pentru volumul de lemn recepționat documente de însoțire de la vânzător la achizitor.

Prin urmare, s-a dispus confiscarea valorică a materialului lemnos de aproximativ 70.000 de lei iar persoana juridică a fost sancționată contravențional cu amendă de 10.000 de lei pentru “primirea, depozitarea și/sau prelucrarea de către deținătorii depozitelor a materialelor lemnoase fără avizele de însoțire ori fără documente echivalente acestora, prevăzute de normele privind circulația materialelor lemnoase în vigoare”, conform art. 19 din Legea nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Totodată, prin extinderea cercetărilor, administratorul este bănuit de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, activitate ce este în curs de documentare la nivelul Biroului de Combaterea Delictelor Silvice Neamț.

PUBLICITATE