Actrița Draga Olteanu Matei împlinește astăzi 83 de ani


Marea doamnă a teatrului de comedie şi filmului românesc,Draga Olteanu Matei împlineşte astăzi 83 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

draga-olteanu-matei-169001lNăscută pe 24 octombrie 1933 la București Draga Olteanu Matei este o apreciată actriță de comedie, ce a jucat pe scena Teatrului Național București, în numeroase filme și la televiziune. Reprezentantă a generației de aur a teatrului românesc, Draga Olteanu Matei are un palmares foarte bogat. A jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru și 100 roluri în Televiziune.

A interpretat roluri antologice în filme care au marcat istoria cinematografului românesc, precum ‘Cucoana Chirița’ (regia — Mircea Drăgan, 1986), ‘Ilustrate cu flori de câmp’ (regia — Andrei Blaier, 1974), ‘Nea Mărin Miliardar’ (regia — Sergiu Nicolaescu, 1979) sau ‘Buletin de București’ (regia — Virgil Calotescu, 1982).

Pe parcursul carierei sale în film, Draga Olteanu-Matei a colaborat și cu regizori importanți, precum Dan Pița, Nicolae Mărgineanu, Elisabeta Bostan sau Geo Saizescu.

După pensionarea sa de la Teatrul Național din București, în 2007 Draga Olteanu-Matei s-a retras la Piatra Neamț, unde și-a înființat propria companie: ‘Teatrul Vostru’ — primul teatru particular din România cu actori neprofesioniști.

În 2010, Draga Olteanu-Matei a primit premiul Gopo pentru întreaga activitate.

D.M.B.
foto: Cinemagia
PUBLICITATE