Actrița Cristina Stamate a murit luni dimineață (27 noiembrie), la vârsta de 71 de ani

Încă o veste tristă pentru teatrul românesc. După Stela Popescu, încă o mare actriţă ne părăseşte. Actrița Cristina Stamate a murit luni dimineață, la vârsta de 71 de ani, fiind internată în Spitalul Floreasca.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cristina Stamate fusese supusă unor investigaţii la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce i s-a făcut rău şi a avut nevoie de asistenţă medicală. Suferea, potrivit medicului Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD Bucureşti, de o boală cronică.

Actriță recunoscută, a jucat în sute de roluri în piese de teatru și film, producții de televiziune, a scris o carte de eseuri. Supranumită „Sufletul teatrului de estradă din Bucureşti”, Cristina Stamate şi-a dorit mai întâi să devină avocat. Chiar s-a pregătit pentru Facultatea de Drept, însă a devenit studentă la Teatru.

Cristina Stamate s-a născut pe 8 februarie 1946, în Bucureşti. În 1967 a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale”, la 21 de ani. Dupã doi ani la Teatrul din Arad, a venit la Bucureşti, în anul 1972, la Teatrul de Revistã „Constantin Tãnase”. După debutul în comedia „Birlic”, alături de marele actor Grigore Birlic, au urmat zeci de spectacole la „Revistă”. Deşi a jucat şi în două filme celebre, „Grăbeşte-te încet” şi „Secretul lui Bachus” în anii ’80, a preferat întotdeauna teatrul de revistă. A jucat alături de Nicu Constantin, Jean Constantin, Stela Popescu, Ion Lucian şi mulți alţii. – notează realitatea.net

PUBLICITATE