Activitățile Poliției Neamț alături de elevi, în săptămâna „Școala Altfel”


Ca în fiecare an, polițiștii de prevenire din cadrul IPJ Neamt s-au organizat pentru a desfășura cât mai multe activități alături de elevi în săptămâna Școala Altfel – Sa știi mai multe, sa fii mai bun!”. Astfel în cadrul acestui program național, activitățile se vor desfășura în perioada 18-22.04.2016, polițiștii nemțeni planificându-și următoarele activități:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Luni, 18.04.2016, în jurul orei 10.00,  la sediul Școlii gimnaziale nr. 3 Piatra Neamț vor fi prezentate teme de educație rutiera și un exercițiu practic sub sloganul „Strada nu e loc de joacă”.

Tot luni, la ora 11.30, vă așteptăm la sediul Bibliotecii Județene G. T. Kirileanu  din Piatra Neamț, unde va avea loc o expoziție de pictură cu tematică preventivă a elevilor Liceului de Arte „Victor Brauner” – Piatra Neamț, cât și  lansarea unei piese muzicale cu mesaj preventiv, realizată de către elevii aceluiași liceu.

Marți, 19.04.2016 din jurul orei 10.00 polițiștii nemțeni vor fi prezenți printre elevii Grupului Școlar Dimitrie Leonida din Piatra Neamț, desfășurând activități de prevenire a delincventei juvenile și victimizării minorilor.

Totodată elevii de liceu sunt invitați marți , ora 11.00, la cinema Dacia să participe la prezentarea filmului Capcana – un proiect de prevenire a traficului de persoane și a consumului de droguri.

Miercuri, 20.04.2016, elevii Școlii gimnaziale Bălțătești și ai Școlii gimnaziale Valea Seaca, vor fi grupul țintă ai polițiștilor de prevenire, care și-au propus să organizeze concursuri cu tematică specifică pentru prevenirea delincventei juvenile și victimizării minorilor.

Aceeași temă va fi abordată și joi, 21.04.2016, cu elevii Școlilor gimnaziale din comuna Borlești și Podoleni.

În cadrul acestei săptămâni va fi abordat și  Proiectului „Cunoaște si protejează patrimoniul cultural național”, temele și activitățile pe această linie fiind prezentate de către scms. Josanu Vitalie, ofițer specialist în cadrul Serviciului de Investigații Criminale Neamț. Acesta va fi prezent luni în mijlocul elevilor din cadrul Liceului Tehnologic Roznov, marți la Școala gimnazială Dochia, iar în ziua de miercuri activitățile vor fi susținute în cadrul Seminarului Teologic – Mănăstirea Neamț.

PUBLICITATE