Activități școlare și extrașcolare în rândul elevilor de la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida”

În săptămâna 27-31.03.2017, Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Piatra Neamț a organizat o serie de activități școlare și extrașcolare în rândul elevilor cu sprijinul partenerilor în cadrul Proiectului național ”Școala Altfel!”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În data de 29.03.2017, ofițerul de prevenire și polițistul de proximitate, responsabil de unitatea școlară, au dat curs invitației unității de învățământ, fiind prezenți în rândul elevilor din clasele I-IV, alături de reprezentanți ai Primăriei Piatra Neamț, Direcției de Sănătate Publică și D.G.A.S.P.C. Neamț.

Deși, la începutul lunii, a fost demarat un proiect partenerial pe linia prevenirii delincvenței juvenile și victimizării minorilor având grup țintă elevii din clasele a-V-XII-a, nu au fost uitați nici cei mici, pe considerentul că educația trebuie cultivată de la vârste fragede.

Plecând de la sloganul ”un copil informat este un copil pregătit” temele abordate de oamenii legii au vizat prevenirea victimizării lor în cazul infracțiunilor de furt, violență, accidente rutiere, dar cel mai mult au fost accentuate aspecte ce țin de siguranța lor în mediul on-line. Sub forma unor povești preventive le-au fost expuse filmulețe și materiale de informare, elevii fiind captivați și participând activ la dialogul provocat de polițiști pe temele prezentate.

”10 reguli pentru o navigare sigură pe internet”, ”povestea lui Jeky , povestea lui Justin” și prezentarea unor cazuri concrete, în care elevii au fost victimele infracțiunilor cibernetice, au fost câteva din materialele care au stârnit și mai mult curiozitatea celor mici exprimându-și dorința de a afla cânt mai multe detalii despre acest domeniu.

PUBLICITATE