Activități preventive și de informare derulate de polițiștii nemțeni


În cursul zilei de 20.11.2016, polițiștii rutieri împreună cu ofițerii de prevenire au desfășurat o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere, și implicit a victimizării persoanelor. Acțiune a fost inițiată la nivel central, cu ocazia Zilei de comemorare a victimelor accidentelor rutiere – 20 noiembrie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Polițiștii au fost prezenți pe Platoul Curții Domnești din Piatra Neamț, unde au prezentat campaniile derulate, au împărțit pliante și au discutat cu cetățenii despre riscurile la care se supun atunci când nu respectă o normă rutieră.

Reamintim faptul că la nivelul IPJ Neamț, principalele cauze generatoare de accidente rutiere sunt abaterile săvârșite de pietoni și bicicliști, neacordarea de prioritate pietonilor care au acest drept și încălcarea normelor privind regimul legal de viteză și adaptarea acesteia la condițiile meteo și de carosabil.

Ieri, în cadrul unui program derulat de Poliția Română în colaborare cu Fundația Terre des Hommes, la sediul IPJ Neamț au fost primiți 8 elevi, care și-au manifestat dorința de a deveni polițist, majoritatea acestora fiind din cadrul Colegiului Național Calistrat Hogaș. Totodată pragul Poliției municipiului Roman a fost trecut, astăzi, de 4 elevi din cadrul unităților de învățământ romașcane, în cadrul aceluiași eveniment denumit “Ziua Ștafetei”

De Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor, 21 noiembrie, elevii au fost prezenți la sediile unităților de poliție, unde au descoperit o parte din tainele muncii de poliție, specialiștii criminaliști expunându-le metodele de identificare a infractorilor.
Scopul acestei activități a fost cel de a încuraja tinerii să preia ștafeta muncii de poliție, respectiv de a-și descoperii adevărata vocație.

Determinați de interesul tinerilor pentru profesia de polițiști, am prezentat condițiile și criteriile de selectare a candidaților pentru posturile scoase la concurs în cadrul unităților de învățământ MAI., cât și campania “Și tu poți deveni polițist!”

D.M.B.
PUBLICITATE