Activități de informare – “Școala Altfel – Sa știi mai multe, sa fii mai bun!”


În cadrul săptămânii “Şcoala Altfel” au fost derulate și activitățile de informare în cadrul Proiectului ” Cunoaște si protejează patrimoniul cultural național”, ce au ca scop sensibilizarea și conştientizarea tinerilor cu privire la gravitatea faptelor care prejudiciază patrimonial.
politia 1Ofiţerul specialist în acest domeniu, scms. Josanu Vitalie din cadrul Serviciului de Investigații Criminale-IPJ Neamț, s-a aflat,luni 18.04.2016, în mijlocul elevilor din cadrul Liceului Tehnologic Roznov și astăzi a fost alături de cei circa 150 de elevi ai Școlii Gimnaziale Dochia.
Cu aceștia a dezbătut teme ca simboluri unice ce ne reprezintă țara, noțiunea de patrimoniu cultural național, oferind detalii despre bunurile care alcătuiesc acest patrimoniu, cât și informații despre instituțiile statului cărora le revin responsabilitatea de a-l proteja.
Luni, liceenii au vizitat Biserica Nicolae Roznovanu, aflată în patrimoniul cultural național și colecția muzeală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Politia 2Proiectul „Cunoaște si protejează patrimoniul cultural național”, este la cea de-a III-a ediție, fiind inițiat și finanțat de Fundația Collegium XXI, în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliției Române.
La finalul activităților, fiecare elev a primit o diplomă de participare, materiale realizate de inițiatorul proiectului.

La recomandarea IPJ Neamț și în semn de recunoștință, Fundația Collegium XXI a realizat și transmis diplome de recunoștință reprezentanților mass-media, implicați în promovarea protejării patrimoniului cultural național. Aportul acestora atât pe plan local cât și național este unul considerabil, reușind sensibilizarea publicului și conștientizarea acestuia cu privire la importanța protejării și respectării patrimoniului cultural.

PUBLICITATE