Acțiunea Poliției Neamț din perioada 7-13 decembrie s-a lăsat cu 35 permise reținute și 360 de sancțiuni

În perioada 7-13 decembrie, a.c., lucrători din cadrul formațiunilor rutieră și ordine publică au acționat pe arterele rutiere din județul Neamț pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane ce se află sub influența băuturilor alcoolice/drogurilor și pentru impunerea folosirii centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție omologate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Citește și Atenție! Poliția a început controlul la centura de singuranță. FOTO + VIDEO

Pe parcursul desfășurării acțiunilor, au fost reținute 35 permise de conducere persoanelor care conduceau autovehicule în timp ce se aflau sub influența alcoolului și au fost aplicate 360 sancțiuni contravenționale pentru nefolosirea centurii de siguranță. Au fost constatate 23 infracțiuni la regimul rutier din care 12 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Acțiune a fost coordonată de Organizația Polițiilor Rutiere Europene TISPOL.

Exemple:

În ziua de 13 decembrie orele 18.10, un echipaj din cadrul serviciului Rutier Neamț a depistat pe DJ 156A, pe raza comunei Borlești, un bărbat de 30 ani din comună care conducea un autoturism având expirată autorizația de circulație provizorie din luna august a.c.

În ziua de 13 decembrie orele 18.50, un echipaj din cadrul serviciului Rutier Neamț a depistat pe DJ 159C, pe raza comunei Borlești, un bărbat de 29 ani din comuna Rediu, care conducea un autoturism având expirată autorizația de circulație provizorie din luna noiembrie a.c.
Ambii conducători auto sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

În ziua de 13 decembrie orele 20.40, un echipaj din cadrul serviciului Rutier Neamț a depistat pe strada Mihai Viteazu din Roman , un bărbat de 41 ani din municipiu, conducea un autoturism aflându-se sub influența alcoolului.
În ziua de 13 decembrie orele 22.32, un echipaj din cadrul serviciului Rutier Neamț a depistat pe strada Lt. Drăghescu din Piatra Neamț, un bărbat de 24 ani din județul Satu Mare, conducea un autoturism aflându-se sub influența alcoolului.
Ambii conducători auto sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

În ziua de 13 decembrie orele 23.32, lucrătorii din cadrul Postului de Poliție Sagna, au depistat pe DJ 207A, pe raza localității Sagna, un bărbat de 46 ani din comună, care conducea un autoturism fără permis de conducere și aflându-se sub influența alcoolului.
Acesta este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere și sub influenta alcoolului .

În ziua de 13 decembrie orele 22.30, un echipaj din cadrul secției de poliție Rurală nr 9 Ion Creangă, a depistat pe DC 83, pe raza localității Tabara, comuna Icușești, un bărbat de 36 ani din comună, care emana halenă alcoolică. Fiind condus la spital, conducătorul auto a refuzat prelevarea mostrelor biologice.
Acesta este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz de la prelevarea de mostre biologice.

PUBLICITATE