Acţiunea „Blocada” în Neamț – polițiștii au confiscat 6 arme și 62 de cartușe


În cadrul acţiunii “Blocada” , 6 persoane urmărite au fost depistate iar 11 persoane sunt cercetate pentru infracțiuni săvârșite la regimul armelor și munițiilor

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Poliţia Română a desfășurat acţiunea “Blocada”, acționând pe sectoarele de drum cu trafic intens, pe şoselele dinspre şi către punctele de trecere a frontierei, dar și în gări, autogări, aeroporturi și pe sectoarele de drum cu risc accidentogen.

Activitățile au fost dispuse la sfârșitul lunii iulie pentru toată luna august 2016, la nivel național, ca urmare a intensificării tranzitului către zonele turistice şi localităţile de domiciliu ale cetăţenilor români care lucrează în străinătate şi a creşterii, implicit, a valorilor de trafic, în vederea diminuării riscului rutier şi fluidizării circulaţiei pe principalele drumuri naţionale care fac legătura cu statele vecine.

Astfel, în urma activităților desfășurate, polițiștii nemțeni au constatat 227 de infracțiuni, în 70 de cauze persoanele bănuite de săvârșirea infracțiunilor fiind surprinse în flagrant delict. Din totalul infracțiunilor, 102 sunt de natură judiciară, 47 la regimul circulaţiei rutiere și 11 la regimul armelor și munițiilor.

Conform unui comunicat al IPJ Neamț, polițiștii au confiscat 6 arme și 62 de cartușe, muniția aferentă armelor, ca urmare a abaterilor constatate la regimul armelor și muniției.

Totodată în cadrul filtrelor rutiere efectuate și a controalelor din trafic au fost depistate 6 persoane urmărite, cinci dintre aceste fiind condamnate definitiv iar una avea mandat european de arestare emis de alt stat.

Dan Mihail B.
PUBLICITATE