Acţiune de amploare a DIICOT: Zeci de percheziţii în patru judeţe printre care și NEAMȚ


La data de 08.03.2016, procurori din cadrul DI.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea  au efectuat un număr de 40 de percheziţii la domiciliile şi locuinţele fără forme legale ale unor persoane din judeţele Vrancea, Suceava, Neamţ şi Iaşi în scopul destructurării unui grup infracţional organizat specializat în comiterea infracţiunii de contrabandă cu ţigări.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Acţiunea a fost declanşată ca urmare a faptului că la aceeaşi dată, pe raza municipiului Adjud, judeţul Vrancea au fost depistate trei persoane care transportau, cu două autoturisme, din care unul era utilizat pentru a verifica şi securiza traseul de urmat, cantitatea de 4.909 pachete de ţigări de proveniență Ucraina și Republica Moldova ce nu aveau aplicate timbre de accizare.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat suspiciunea rezonabilă că pe raza judeţului Vrancea a acţionat  un grup infracţional organizat specializat în procurarea, deţinerea, transportul şi distribuţia de ţigări introduse în România în mod ilegal, ca urmare a derulări unor activităţi de contrabandă, grup ce avea conexiuni pe raza judeţelor Neamţ, Suceava şi Iaşi.

S-a stabilit că în perioada cuprinsă între luna noiembrie 2015 – luna martie 2016 membrii grupului au procurat, deţinut, transportat şi distribuit pe „piaţa neagră” cantitatea totală de 58.970 pachete de ţigări provenite din activităţi de contrabandă, prejudiciul total cauzat bugetului de stat fiind în cuantum total de 736.931 lei.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate au fost identificate şi ridicate un număr de 3.061 pachete de ţigări, un număr de cinci autoturisme utilizate de membrii grupului infracţional pentru transportul cantităţilor de ţigări, sumele de 37.282 lei, 2.250 euro, 750 lire sterline şi un număr de 4 monede din aur „Franz Josef”.

În urma cercetărilor efectuate s-a dispus măsura reţinerii faţă de un număr de 9 inculpaţi, faţă de aceştia propunându-se luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 de zile, dosarul fiind înaintat, în acest sens judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vrancea.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

PUBLICITATE