Accident în Neamț. 3 mașini implicate. Patru persoane transportate

Un accident de circulație a avut loc astăzi, 6 iunie, în jurul orei 15:30, pe raza județului Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform primelor informații, este vorba despre un accident produs în localitatea Secuienii Noi și anunțat la „112” în jurul orei 15:25. Apelantul a menționat că sunt 3 victime neîncarcerate iar accidentul a fost produs între un autocamion și două autoturisme. La locul intervenției s-au deplasat: o autospecială ISU de capacitate medie, o ambulanță SMURD și două ambulanțe din cadrul SAJ Neamț. Ajunși la fața locului, echipajele de intervenție au constatat că erau 4 victime care prezentau policontuzii și proveneau dintr-un singur autoturism (tineri cu vârste între 17-20 ani). Cele patru persoane au fost preluate și transportate la spital.

Conform IPJ Neamț, după efectuarea primelor cercetări a reieșit faptul că în timp ce un tânăr de 20 de ani din comuna Oniceni, conducea un autoturism pe DN2, la intersecția cu drumul comunal 85 ar fi efectuat un viraj la stânga fără a acorda prioritate de trecere autoturismului care circula din sens invers și cu care a intrat în coliziune. Ambele autoturisme au fost proiectate într-o autoutilitară staționată pe marginea părții carosabile.

Sunt în continuare efectuate cercetările la fața locului iar polițiștii asigură fluidizarea traficului în zona respectivă.

Comunicat IPJ Neamț:
În ziua de 06.06.2017, polițiștii au intervenit pentru salvarea de vieți, cercetarea la fața locului și fluidizarea traficului în zonă, în cazul accidentului rutier produs pe DN2, în intersecţia cu DC 85. Din primele cercetări efectuate, se pare că în timp ce un bărbat de 20 de ani, din Oniceni conducea un autoturism pe DN2/E85, având direcţia de deplasare către Bacău, la intersecţia cu DC 85 şi-ar fi schimbat direcţia de deplasare către stânga, moment în care a intrat în coliziune cu autoturismul care circula din sens invers. Din impact, cele două autoturisme au fost proiectate într-o autoutilitară oprită în intersecţie, al cărui conducător auto se asigura în traversarea drumului european. În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală a tuturor ocupanţilor autoturismului condus de tânăr, fiind transportaţi cu ambulanţa la Spitalul municipal de Urgenţă Roman, în vederea acordării de îngrijiri medicale. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Comunicatul ISU Neamț

Marți, 06.06.2017, la ora 15:12, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui accident rutier pe E85 pe raza localității Başta, comuna Secuieni. La locul indicat de apelant s-au deplasat opt pompieri militari cu o autospecială de capacitate medie şi o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman. Ajunşi la locul evenimentului au constatat că cele patru victime, erau ieşite din autoturism, procedându-se  la asistarea medicală a acestora. Echipajul care încadrează ambulanţa SMURD de prim ajutor calificat au preluat două victime, respectiv o fată de 18 ani şi un bărbat de 19 ani, rezultate în urma accidentului rutier, care prezentau policontuzii, fiind transportate la CPU Roman. Celelalte două victime au fost preluate de două ambulanţe de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean, fiind transportate la CPU Roman.

Echipajul care încadrează autospeciala de stingere cu apă a asigurat măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor la locul evenimentului rutier, au îndepărtat de pe carosabil scurgerile de combustibil și resturile materiale provenite în urma accidentului rutier.

PUBLICITATE