Accident mortal în județul Neamț. O căruță a fost spulberată de un autoturism

Un accident mortal a avut loc miercuri (20 septembrie), în jurul orei 22:00, în județul Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului, în timp ce un bărbat de 41 de ani, cetățean ucrainean, conducea un autoturism pe DN2, având direcția de mers către Suceava, în afara localității Barticești, s-a angajat în depășirea unui autoturism care circula în fața sa și a intrat în coliziune cu un vehicul cu tracțiune animală care circula din sensul opus de mers.

În urma impactului, a fost accidentat mortal conducătorul vehiculului cu tracțiune animală, un tânăr de 23 de ani din Mircești (Iași). Alte 3 victime, de naţionalitate ucraineană, au refuzat transportul la spital;

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Polițiștii vor face cercetări pentru ucidere din culpă.

Comunicat IPJ Neamț
În seara zilei de 20.09.2017, în jurul orei 22.30, polițiștii rutieri au intervenit la un accident rutier produs pe DN2-E85, în afara localităţii Barticeşti, în urma căruia a rezultat decesul unui căruțaș. Din primele cercetări s-a stabilit că în timp ce un bărbat de 41 de ani, cetățean ucrainean, conducea un autoturism pe DN2, având direcția de mers către Suceava s-ar fi angajat în depăşirea unui autoturism în timp ce din sens opus circula un vehicul cu tracţiune animală, cu care a intrat în coliziune. În urma impactului conducătorul atelajului hipo, un tânăr de 23 de ani, din Mircești, jud. Iași a decedat la spital. Conducătorul autoturismului a fost testat alcoolscopic iar rezultatul a fost negativ. Cercetările în cauză sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Comunicat ISU Neamț:
Miercuri, 20.09.2017, la ora 22:01, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre despre producerea unui accident rutier pe DN2(E85), fără persoane încarcerate, pe raza satului Teţcani, comuna Gherăeşti. La locul indicat de apelant s-au deplasat nouă pompieri militari cu o autospecială de descarcerare grea şi o autospecială de stingere de capacitate medie din cadrul Detașamentului de pompieri Roman. Forţele deplasate la locul evenimentului au asigurat măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor la locul evenimentului rutier prin deconectarea bornelor de la acumulatorul autoturismului şi îndepărtarea scurgerilor de combustibil. Persoanele din autoturism au fost asistate de echipajul Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

PUBLICITATE