Accident grav în Ungaria! Trei români au murit, şase sunt răniţi. Sunt și victime din județul Neamț

Trei persoane (două femei și un bărbat ) și-au pierdut viața într-un accident produs marți dimineața pe drumul care leagă Oradea de Debrețin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Un TIR și un microbuz, în care se aflau 9 persoane, au intrat în coliziune în apropiere de Biharkeresztes. Trei persoane din microbuz și-au pierdut viața pe loc, 2 sunt în stare critică, 1 persoană în stare gravă, în timp ce alte 3 au scăpat cu răni ușoare.

Se pare că șoferul microbuzului ar fi adormit la volan și a intrat direct în TIR-ul care era staționat într-o parcare de pe marginea drumului.

Potrivit reprezentantului Poliţiei ungare, toţi cei 9 ocupanţi ai microbusului erau cetăţeni români. „În microbus se aflau două femei şi şapte bărbaţi. În urma accidentului, un bărbat în vârstă de 28 de ani, respectiv cele două pasagere, în vârstă de 41 şi 52 ani, şi-au pierdut  viaţa”. – notează  BIHOREANUL
Şoferul autovehiculului provine din judeţul Neamţ
, iar potrivit surselor BIHOREANULUI, acesta a scăpat cu leziuni uşoare.
Victimele decedate sunt din judeţele Botoşani, Neamţ şi Maramureş, iar pasagerii răniţi sunt din Cluj, Sălaj, Neamţ respectiv Iaşi. – precizează aceeași sursă

Comunicat al Ministerului Afacerilor Externe:

Consulatul General al României la Gyula are în atenție accidentul produs în dimineața zilei de 25 iulie a.c. și a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații suplimentare. Potrivit informațiilor disponibile momentan, accidentul s-a soldat cu decesul a 3 cetățeni români, precum și cu rănirea altor 6 cetățeni români, care au fost transportați și internați la spitale din proximitate.
Toate cele 9 victime circulau la bordul unui microbuz care se îndrepta spre România. Până în prezent, circumstanțele în care s-a produs accidentul nu au fost clarificate.
De asemenea, o echipă mobilă împreună cu șeful oficiului consular s-au deplasat în regim de urgență, la locul accidentului și la spitalele din zonă pentru a acorda sprijinul necesar.
Consulatul General al României la Gyula monitorizează cu prioritate cazul și este în contact cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări. – se arată în comunicatul MAE

video: bihon.ro
PUBLICITATE