Accident grav în județul Neamț. S-a activat planul ROȘU de intervenție.

Un accident grav a avut loc astăzi (8 februarie), în jurul orei 17:10, în județul Neamț. Din primele informații, accidentul ar fi avut loc pe raza comunei Borca pe DN 17B

În accident au fost implicate două microbuze. Într-un microbuz se afla un adult cu doi copii și în celălalt microbuz, șapte adulți. În urma impactului au rezultat 6 victime, dintre care o fetiță și un băiețel de circa 10 ani și 4 bărbați cu traumatisme relativ ușoare la membrele inferioare.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Neamț, accidentul a fost anunțat prin apel la 112 la ora 17:08 iar la 17:20 s-a instituit PLANUL ROȘU de intervenție la nivelul județului Neamț. La locul intervenției s-au deplasat două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Neamț, un echipaj de prim-ajutor, o ambulanță de terapie intensivă, o ambulanță pentru transport victime multiple și o autospecială de capacitate medie, 11 subofițeri din cadrul ISU Neamț.

Important este că nu au fost victime încarcerate.

Niciunul dintre microbuze nu era în regim public de transport persoane iar cel cu 7 persoane transporta muncitori.

„Din primele verificări a reieșit faptul că, în timp ce un bărbat de 47 de ani, din Broșteni, conducea un autoturism având direcția de mers Poiana Teiului – Broșteni, pe un sector de drum, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat pe contrasens în coliziune cu un autoturism (un microbuz cu 7 muncitori transportați de la o societate), condus de un bărbat de 27 de ani din Borca.

Ambii conducători au fost testați pentru consum de băuturi alcoolice, rezultatele fiind negative.

În urma accidentului, la spital au fost preluați doi minori cu tatăl acestora și încă 3 pasageri din microbuzul cu muncitori.

Se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă” – a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț

Vezi și Accidentul grav, de ieri, din Borca – Autoturismul nu avea anvelope de iarnă

D.M.B.