Accident în comuna Al. cel Bun. În urma impactului, mașinile au trecut prin gardul a două proprietăți

UPDATE: Accidentul de astăzi, 13 mai, filmat de o cameră de supraveghere

Un accident de circulație a avut loc astăzi, 13 mai, în localitatea Bistrița (comuna Alexandru cel Bun), în jurul orei 8:10.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din primele informații, accidentul a avut loc la intersecția cu drumul care duce spre Mănăstirea Bistrița și au fost implicate două autoturisme.

Martorii susțin că o dubiță care circula pe direcția Piatra-Neamț – Bicaz a lovit din plin un autoturism care ieșea de pe strada dinspre Mănăstirea Bistrița.
Din impact, duba a rupt gardul unei proprietăți (pe partea stângă a drumului Piatra-Neamț – Bicaz) iar autoturismul a fost aruncat prin gardul unei gospodării (pe cealaltă parte a drumului), lovind și mașina care se afla în curte. Șoferul de pe autoturism (42 de ani) a avut nevoie de un echipaj de descarcerare și a fost transportat în stare gravă la spital.

Șoferul de pe dubă (46 de ani) a fost rănit ușor.

Conform Poliției Neamț:
Din primele cercetări efectuate la fața locului se pare că în timp ce bărbatul de 42 de ani, care conducea un autoturism dinspre Mănăstirea Bistrița spre DN 15, la intersecția cu drumul național nu a acordat prioritate de trecere unei autoutilitare (care circula pe direcția de mers Piatra-Neamț – Bicaz) cu care a intrat în coliziune. În urma impactului a rezultat rănirea gravă a bărbatului de 42 de ani care a fost preluat și transportat la Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț.
Ulterior, șoferul autoutilitarei a ajuns și el la spital cu răni ușoare.

A fost testat pentru consumul de băuturi alcoolice doar conducătorul autoutilitarei (având în vedere starea gravă a victimei și imposibilitatea de a fi testată), rezultatul fiind negativ. Polițiștii vor face cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

Conform ISU Neamț:
Sâmbătă, 13.05.2017, la ora 08:11, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui accident rutier în satul Bistrița, comuna Alexandru cel Bun. La locul indicat de apelant s-au deplasat unsprezece pompieri militari cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de capacitate medie(FRAP), o ambulanţă SMURD de prim ajutor şi echipajul, format din medic, asistent medical şi doi paramedici, care încadrează ambulanţa SMURD de terapie intensivă din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ. Ajunşi la locul evenimentului au constatat că un bărbat de 42 de ani se afla încarcerat în partea stângă față a unui autoturism. După extragerea victimei, care prezenta politraumatisme, aceasta a fost preluată de echipajul SMURD de terapie intensivă și transportată la UPU Piatra Neamț. O altă victimă neîncarcerată a fost un bărbat de 25 de ani, care prezenta policontuzii, a fost fost preluată de echipajul SMURD de prim ajutor și transportată la spital. Echipajul de pe autospeciala de capacitate medie (FRAP) a asigurat măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor la locul evenimentului rutier.

Vezi video surprins de o cameră de supraveghere – AICI

PUBLICITATE