Absorbția fondurilor UE plasează județul Neamț, la coada clasamentului


Cu 46 milioane lei, Neamțul apare în coada clasamentului județelor care au atras cele mai mici sume de la Uniunea Europeană în 2015, fiind urmat doar de București (32 milioane lei) și Ialomița (27 milioane lei).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La polul opus, administrațiile locale care au încasat cele mai mari sume de la UE sunt Bihor (362 milioane lei), Hunedoara (279 milioane lei), Prahova (278 milioane lei), Dolj (258 milioane lei) şi Constanţa (255 milioane lei) – se arată într-o analiză a businessmagazin.

În aceeași analiză, ca exemplu, primăria Oradea a obţinut anul trecut finanţări nerambursabile de 194 milioane de lei; din punctul de vedere al fondurilor europene, dacă media naţională de absorbţie este de 74%, Oradea a reuşit să atragă 95% din fondurile disponibile, ocupând astfel un loc fruntaş în acest clasament al eficienţei. – notează aceeași sursă citată.

Dincolo de absobția fondurilor europene, județul Neamț apare în coada clasamentului și în topul județelor cu cele mai mici salarii din România. Astfel, cel mai prost plătiţi sunt locuitorii judeţelor Harghita şi Covasna, Vâlcea și Neamţ, județe cu salarii sub 1.500 de lei în medie lunar.

PUBLICITATE