Absolventă de 10 la Bacalaureat, din Neamț, a fost notată cu 2.3, din greșeală

O absolventă de nota 10 la Matematică, a fost notată în aplicația postată de Ministerul Educației cu nota 2.3 la examenul de Bacalaureat 2018.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Este vorba despre IMBRIŞCĂ I ALEXANDRA-ANDREEA, absolventă a Colegiului Național „Petru Rareș” din Piatra-Neamț. Ea a fost notată cu 9.7 la Limba română, 10 la Informatică și 2.3 la Matematică.

De fapt, a fost o eroare a celor care au trecut rezultatele în aplicație. Aceștia au inversat notele la această disciplină între absolventa Colegiului Național „Petru Rareș” cu un alt absolvent, cu același nume de familie, al Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din comuna Săbăoani.

Inspectoratul Școlar Județean Neamț a sesizat Centrul de Evaluare de la Suceava despre greșeala comisă, iar rezultatele corecte vor apărea după contestații, când vor fi afișate notele finale.

În județ am avut doi elevi cu numele Imbrișcă, iar în Centrul de Evaluare de la Suceava s-au inversat notele atunci când au fost puse în aplicație. Am descoperit greșeala și am luat legătura cu cei de la Suceava, iar ei au făcut demersurile la Ministerul Educației pentru a schimba notele în aplicație. În aplicație va apărea corectura după contestații.” – ne-a declarat Inspectorul General, Elena Laiu

PUBLICITATE