A venit iarna! Ninge ca-n poveşti de două zile în judeţul Neamţ


Dacă în multe zone din ţară ploile torențiale au făcut prăpăd, la munte ninge liniştit. La Bicaz Chei iarna s-a instalat în toată regula aşa că drumarii au fost nevoiţi să cureţe şoselele de stratul consistent de zăpadă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În unele zone din judeţul Neamţ ninge încă din noaptea de marți spre miercuri. Dimineaţa, dealurile şi casele au fost acoperite cu un strat de 5-6 centimetri de zăpadă, exact ca în mijlocul lunii decembrie. Drumarii au scos deja utilajele la treabă şi au curăţat şoselele. O parte dintre şoferi însă erau pregătiţi și dodați cu cauciucurile de iarnă.

Meteorologul de serviciu de la stația meteo Ceahlău-Toaca, din județul Neamț, a declarat pentru news.ro, că la 1.900 de metri altitudine este „iarnă în toată puterea cuvântului”, ninge, stratul de zăpadă măsoară 37 de centimetri, iar acolo unde viscolește, troienele de zăpadă ajung la 60 de centimetri. Temperatura a coborât până la minus 6 grade Celsius și ninge și la altitudini mai mici, în stațiunea Durău, aflată la aproximativ 1.000 de înălțime.

D.M.B.
PUBLICITATE