A treia Seară de film la Cinema Dacia – „Poveste de dragoste”

Vineri, 18 decembrie Asociația Sens Civic organizează a treia Seară de film, la care sunt așteptați toți pietrenii mai mult sau mai puțin cinefili începând cu orele 18:00.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pentru că sărbătorile de iarnă se apropie cu pași grăbiți, Asociația propune filmul “Poveste de dragoste”, un lovestory intrigant și spumos.

„Poveste de dragoste” vorbeşte despre iubirea dintre doi tineri artiști din zilele noastre. În preajma Sărbătorilor de iarnă, într-un oraș vechi şi fermecător din Transilvania, Sebastian și Aprilia încep o frumoasă poveste de dragoste. Doar că nu este atât de simplu cum pare. Aflată în aria de influenţă a trei bărbaţi cu personalităţi puternice, Aprilia este nevoită să găsească echilibrul între viaţa de adult și alegerile unei inimi de copilă.

De data aceasta este vorba de cel mai nou lungmetraj semnat de regizoarea Cristina Iacob. Filmul, cu Dragoș Bucur și Raluca Aprodu în rolurile principale, a avut premiera internaţională la Festivalul Filmului de Dragoste de la Mons, unde a fost selectat în competiţie. De asemenea, lungmetrajul a fost selectat la Festivalul Internaţional de Film de la Montreal şi la cea de-a 20-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Portobello. Filmul iese din tiparele noir ale cinematografiei românești din ultimii ani, povestea este una optimistă, frumoasă și cu final fericit. Regizorii români s-au axat foarte mult pe filme de artă, de festival; ei bine, „Poveste de dragoste” e un film de cinematograf, la care publicul va merge cu plăcere. Din distribuție mai fac parte actorii Vlad Zamfirescu, Mimi Brănescu, Mirela Oprișor, Gabriela Popescu. Scenariul este semnat de Cristina Iacob, regizoarea lungmetrajului „#Selfie”, cel mai de succes film românesc al anului 2014, și Dan Chiriac. Imaginea îi aparţine lui Viorel Sergovici, scenografia este semnată de Călin Papură, iar costumele, de Doina Levintza.

Cristina Iacob a regizat şi „#Selfie”, lansat în cinematografe în 2014 şi care s-a bucurat de un real succes, fiind vizionat de peste 100.000 de spectatori.

Prețul unui bilet este de 6 lei și la fel ca de fiecare dată, banii vor fi donați Cinematografului Dacia.

PUBLICITATE