A.N.I. a găsit 2 consilieri din Neamț INCOMPATIBILI. Unul aflat în conflict de interese de natură penală

Agenția Naționalã de Integritate a constatat existența stãrii de incompatibilitate în cazul a 30 de aleși locali din toată țara (șase primari, 11 viceprimari, 12 consilieri locali și un fost ales local), în douã cazuri fiind identificate și indicii temeinice privind posibila sãvârșire de cãtre persoanele evaluate a infracțiunilor de fals în declarații, respectiv de conflict de interese de naturã penalã.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În județul Neamț, Agenția Naționalã de Integritate a identificat 2 astfel de cazuri:

CHIRILĂ CIPRIAN SILVIU – Consilier local – C.L. Poiana Teiului, Jud. Neamț

INCOMPATIBILITATE

CHIRILĂ CIPRIAN SILVIU a încălcat regimul juridic al incompatibilităților întrucât DACOCIP SRL, societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatatea de asociat, a încheiat două contracte cu Primăria Poiana Teiului, în valoare totală de 50.427 lei încălcând, astfel, prevederile art. 90 alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

CONFLICT DE INTERESE DE NATURĂ PENALĂ

În exercitarea mandatului de consilier local, CHIRILĂ CIPRIAN SILVIU – a luat parte la deliberări și a votat pentru aprobarea Hotărârii C.L. Poiana Teiului privind concesionarea prin licitație publică a unor suprafețe de teren din domeniul privat al comunei Poiana Teiului. Ulterior, SC. VITA GOLD SRL, societate în cadrul careia persoana evaluată deține calitățile de asociat unic și administrator, a participat în calitate de ofertant la licitația publică din data de 23 aprilie 2012. Ulterior, între primărie și SC VITA GOLD SRL au fost încheiate două contracte de concesiune. Subvențiile încasate de această societate comercială pentru terenurile concesionate se ridică la suma de 280.049,65 lei. Astfel, Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângã Judecătoria Bicaz, județul Neamț, în vederea verificãrii indiciilor privind posibila sãvârșire a infracțiunii de conflict de interese, prevãzutã de art. 301 din Codul Penal al României.

SFARGHIE CRISTIAN – fost consilier local al comunei Grințieș, Jud. Neamț.

INCOMPATIBILITATE

SFÂRGHIE CRISTIAN a încălcat regimul juridic al incompatibilităților întrucât SIRAF STEEL SRL, societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatățile de asociat unic și administrator, a încheiat trei contracte cu Primăria comunei Grințieș, jud. Neamț, în valoare totală de 15.300 lei, încălcând, astfel, prevederile art. 90 alin. (1) din Legea nr. 161/2003

PUBLICITATE