9 august – Ziua Internaţională a Grădinilor Zoologice şi a Parcurilor


Astăzi, 09 August 2016, sărbătorim Ziua Internaţională a Grădinilor Zoologice şi a Parcurilor. Cu această ocazie, Compartimentul de Mediu al Municipiului Piatra Neamt invită pietrenii să viziteze Parcul Cozla, pentru a se bucura împreună de clipele frumoase pe care le oferă o plimbare în parc sau grădina zoologică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vezi și Ce animale găsești în Parcul Zoologic din Piatra Neamț

Situată pe strada Ştefan cel Mare, în dreapta drumului care urcă spre Colibele Haiducilor, grădina zoologică de la baza muntelui Cozla adăposteşte specii de animale reprezentative. În parcul Zoo pot fi admirate exemplare de vulpi, iepuri, căprioare, cerbi, urs şi râsul, o specie pe cale de dispariţie.
Culorile uimitoare ale păsărilor exotice (păuni, fazani) le scot în evidenţă, iar frumuseţea lor este o încântare pentru ochi. Un lucru inedit, întâlnit aici, îl reprezintă veveriţele care trăiesc în libertate.
O atracţie a Grădinii Zoo o constituie animalele specifice continentului american: ratonii, coatii și lama achiziţionată anul trecut.
Există amenajat şi un parc de joacă pentru cei mici. Copiii pot efectua la manej o plimbare cu poneii aflaţi in dotarea Grădinii Zoologice.
Fiecare dintre noi ne bucurăm de frumusețile și beneficiile parcurilor și grădinilor zoologice, astfel că fiecare, la rândul nostru, trebuie să fim responsabili în privinţa protejării lor.
Cultivarea dragostei pentru natură și animale reprezintă un obiectiv important în formarea tinerelor generații, iar parcurile joacă un rol deosebit de important în educația privind protecția mediului.

Protejând parcurile, protejăm calitatea vieţii noastre şi a generaţiilor viitoare!

PUBLICITATE