69 de poliţişti și 39 de jandarmi angrenați pentru alegerile parțiale din județul Neamț

În acest week-end, 69 de poliţişti și 39 de jandarmi sunt angrenați, în județul Neamț, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum și pentru protecția celor 53 de secţii de votare, cu ocazia alegerilor parțiale pentru reprezentanții administrațiilor locale din trei localități nemțene

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În zilele de sâmbătă și duminică, pentru asigurarea unui proces electoral corect şi echidistant, cu ocazia alegerilor parțiale pentru reprezentanții administrațiilor locale din localitățile Roman, Bălțătești și Pipirig, vor fi angrenaţi 69 de poliţişti și 39 de jandarmi.

Astfel, 81 de angajați ai M.A.I. vor realiza protecția celor 53 de secţii de votare, amplasate în 43 locații, din care 29 sunt asigurate de către polițiști, iar 24 sunt asigurate de jandarmi. În vederea asigurării măsurilor de ordine şi linişte publică, poliţiştii se vor afla în stradă, în dispozitivele de ordine și liniște publică, pentru a asigura climatul de siguranță pe perioada desfăşurării procesului electoral.

De asemenea, pentru verificare cu operativitate și soluționarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, la nivelul județului, vor acţiona conform competenţelor, 27 de poliţişti, constituiţi în echipe de specialiști. Totodată, a fost stabilit şi un efectiv de rezervă, care va fi în permanenţă pregătit să acţioneze, dacă situaţia operativă va impune acest lucru.

Reamintim că potrivit articolului 387 din Codul Penal (Frauda la vot) votarea de două sau mai multe ori, sau introducerea în urnă a mai multor buletine de vot, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi.

De asemenea, art. 386 din Codul Penal (Coruperea alegătorilor) prevede că (1)Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. (2) Nu intră în categoria bunurilor prevăzute în alin. (1) bunurile cu valoare simbolică, inscripţionate cu însemnele unei formaţiuni.

PUBLICITATE